Вицепремиерът Асен Василев не открехва завесата към личния си живот

...
Вицепремиерът Асен Василев не открехва завесата към личния си живот
Коментари Харесай

Кои са важните дами в живота на Асен Василев?

Вицепремиерът Асен Василев не открехва завесата към персоналния си живот към този момент месеци наред. Единственото, което показа, е, че сърцето му е свободно и е претърпял няколко разочарования в любовен проект. Две са обаче дамите, които го поддържат неразделно – неговата майка и по-малката му сестра, написа вестник Ретро.

Майката на финансовия министър – Йорданка, се употребява с престиж в родното на семейството Хасково. Тя е дълготраен инженер, само че е пенсионерка от дълго време. Асен е първороден наследник за нея и брачна половинка ѝ Васко. Още в ранното му детство тя усетила музикалните му заложби и била повода Василев да стартира да посещава уроци по пиано, а по-късно и да се причисли към известния хасковски хор " Лира " към езиковата гимназия в града, нищо че след това кариерата му на оперен артист се провалила. Когато съпредседателят на " Продължаваме промяната " бил на 4 годинки, се ражда и сестра му Кристина. Той не ревнувал родителите си от нея и бил извънредно грижлив брат. Тъй като майка му и татко му били заети да вървят на работа, той всеки ден водел и вземал сестричката си от детска градина, описват негови съграждани.

Йорданка, майката на Асен Василев

Близките си връзки са запазили и до през днешния ден, въпреки да ги разделят хиляди километри. Кристина също е възпитаничка на езиковата гимназия в Хасково, където и двамата с брат ѝ били отличници. Тя обаче не следва образеца му и не се изкушава от концепцията да замине да учи в " Харвард " в Америка, а се стопира на Германия. Висшето си обучение приключва в немски университет със компетентност, далечна от тази на икономиста Асен, а точно архитектура. След дипломирането си в Технологичен институт в Карлсруе тя остава да живее и работи в същия град и до през днешния ден, а плановете, които движи, са за милиони евро. Кристина обаче се прибира постоянно при брат си и родителите си в България, а съгласно информацията в обществените ѝ мрежи към момента няма семейство и наследници, също като батко си.

Кристина Василева е сестрата на Асен Василев

Сестрата на вицепремиера поддържа и политическите му упоритости, а също така се познава персонално и с множеството хора от екипа му. Докато Асен бил студент, родителите му нямали пари да го устоят в Щатите и разчитали единствено на стипендията му. Успявали да спестят само за самолетните му билети два пъти в годината. Впоследствие обаче синът им бързо натрупал положение, а паралелно с това татко му се издигнал в кариерата и даже е бил заместител началник на КАТ в Хасково, както и шеф на строителния контрол по построяването на автомагистрала " Марица ".

Въпреки че Асен Василев е спряган за милионер, той заявява относително непретенциозно положение на фона на това на Кирил Петков. Вицепремиерът твърди пред КПКОНПИ, че има само апартамент за 58 572 лв. в София от 54 квадрата застроена повърхност, както и 74 032 лв. кеш, само че нито един банков влог.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР