Витамин С е един от най-познатите за потребителите витамини, който

...
Витамин С е един от най-познатите за потребителите витамини, който
Коментари Харесай

Тези комбинации с витамин С водят до образуване на канцерогенни вещества и представляват опасност за здравето и красотата ти

Витамин С е един от най-познатите за потребителите витамини, който се приема за облекчение на редица признаци и положения и е изключително издирван в сезона на грипа, защото покачва имунитета и подкрепя оздравяването при положение на вирусна зараза.

Познат с множеството си изгоди за здравето и хубостта, той остава чужд с противопоказанията си. Много хора позволяват неточности при приема му или при използването му върху кожата, съчетавайки го в витамини и минерали, с които е несъответстващ.
Витаминът, чиято липса е съдбовна по време на пандемия
Витамин С в интервала на сезонно заболяване и изключително на пандемия е от извънредно значение за нашето тяло. Витамин С е главният защит...
Прочети повече
Някои комбинации просто пречат на усвояването на витамините, а други са рискови и даже токсични. Ето с какво да не съчетавате витамин С, с цел да извлечете единствено изгодите от него, без заплаха да навредите на здравето и хубостта си.

Витамин В12

Не съчетавайте витамин С с витамин В12, с цел да не попречите абсорбирането на В12 и да се получи рисков за здравето недостиг на последния. Ако е невероятно да избегнете приема на тези два витамина дружно, в реда на нещата е да обсъдите с лекаря си увеличение на дозите на В12.

Мед
Колко витамин C да пием в случай че сме здрави и в случай че сме заболели
Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен човек може да се разграничава десетократно. Това сподели диетологът Татяна Залетова пред...
Прочети повече
Едновременният банкет на витамин С и мед утежнява абсорбацията на витамин С и обезсмисля приема му. Съществува възможност и от нежелани реакции и токсичност. Предозирането с витамин С, въпреки това, води до добиване на медта от тялото и също съставлява заплаха за здравословното положение.

Дамите постоянно употребяват серум с чист витамин С върху лицето си за огряване, възстановяване на регенерацията, антиоксидантна отбрана и за поддържане на кожата млада и еластична. В този случай също има комбинации, които са неподходящи и рискови за хубостта и положението на кожата. Не смесвайте витамин С с:
Бензоил пероксид, който се употребява за лекуване на акне. Той ще окисли витамин С. Приложени дружно си противодействат взаимно. Ретинол, който се употребява за поддържане на младостта на кожата, изглаждане на фини линии и бръчки и предварителна защита на стареенето. Комбинацията от ретинол, който е съставна част на голям брой кремове за лице, и витамин С е най-краткият път към лющене, зачервяване и раздразнение на кожата. Едновременното използване прави кожата и по-податлива на слънчево изгаряне. Алфа хидрокси киселините и бета хидрокси киселините, които се употребяват за ексфолиране на кожата и тотална смяна и възстановяване на положението ѝ, лекуване на редица кожни недостатъци. Те са киселини, както и витамин С. Едновременното използване е рисково, защото води до зачервяване и раздразнение на кожата. Могат да се редуват заран и вечер, само че не и да се ползват по едно и също време. Витамин В3, който се употребява за стесняване на порите и попречване на фини линии и бръчки. Комбинацията на ниацинамид с витамин С е неприемлива, защото те ще се анулират химически, което прави и двете формули неефективни за кожата ви. Нещо повече – витамин В3 заличава всички положителни свойства на витамин С и го трансформира в вещество, което е токсично за кожата ви и води до обриви, кожни зачервявания и раздразнения.
 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР