Витамин Е помага при загуба на тегло и също така

...
Витамин Е помага при загуба на тегло и също така
Коментари Харесай

Японски учени откриха витамина, който помага за ефективно отслабване

Витамин Е оказва помощ при загуба на тегло и също по този начин се бори със болести, породени от затлъстяване. Това умозаключение направиха учени от японския софтуерен институт Шибаура.

Известно е, че затлъстяването способства за окислителните процеси в организма, които водят до развиване на рак, диабет, атеросклероза и Алцхаймер, както и до прибързано стареене. Японски учени се пробваха да употребяват медикаменти с мощен антиоксидантен резултат, който е витамин Е, при лекуването на затлъстяване.

Експертите са създали опит с мишки, употребявайки съставените елементи на витамин Е - токотриеноли. В продължение на 13 седмици гризачите са били хранени с богата на мазнини диета, като на някои от тях се давали по едно и също време токотриеноли. В резултат на това мишките от групата с „ витамините " наддали на тегло доста по-бавно от останалите.

Изследователите стигнали до заключението, че високият банкет на витамин Е оказва помощ за поддържане на обикновено тегло. Изяснява се обаче, че той би трябвало да се набира от храната, защото в синтетичния витамин Е от аптеката няма чудодейни токотриеноли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР