Витамин Д подобрява настроението на човек, заздравява костите и има

...
Витамин Д подобрява настроението на човек, заздравява костите и има
Коментари Харесай

8 характерни признака, подсказващи недостиг на витамин Д в кръвта

Витамин Д усъвършенства настроението на човек, заздравява костите и има благоприятен резултат върху целия организъм. Той се набира най-вече от слънчевите лъчи и го има в лимитирани количества в храната.

Затова неведнъж ние страдаме от неговата липса и е целесъобразно да намерим метод да си го набавим, с цел да предотвратим неприятни последствия за организма. За да разберем дали имаме дефицит е добре да си създадем кръвна картина, която да покаже това. Ето осем присъщи признаци, подсказващи дефицит на витамин Д.

1. Слабост в мускулите

Ако усетите поява на бърза уморяемост и уязвимост в мускулите, това може да се дължи на пониженото количество на витамин Д.

2. Рязка смяна в настроението и податливост към меланхолия

Ако сте в в последно време сте в меланхолично въодушевление, има огромна възможност това да се дължи на намаленото количество на витамин Д. Лошото въодушевление и раздразнението също могат да бъдат допустима причина.

3. По-често боледуване и по-голяма сензитивност към болки

Не е учудващо, в случай че изникнат хронични заболявания, които не са типични. Вие ставате по-чувствителни на болежка и всичко това се дължи на незадоволителното количество от този витамин.

4. Увеличаване чупливостта на костите

Витамин Д заздравява костите и в случай че имате дефицит, те стават по-чупливи и нежни. По този метод се покачва заплахата от неприятни фрактури и спуквания, които зарастват мъчно и постепенно.

5. Повишено кръвно налягане

Витамин Д поддържа кръвното налягане в норма. Когато този витамин стартира да отсъства, кръвното налягане може да се увеличи, което покачва риска от сърдечно-съдово заболяване.

6. Постоянна унесеност

Ако се чувствате отпаднали и ви се спи през целия ден, това може да се дължи на дефицита на витамина. Направете си кръвни проучвания и вижте дали повода не е тъкмо тази.

7. Лесна нервност

Рязката смяна в настроението се дължи на доста фактори, само че не би трябвало да се изключва и неналичието на задоволително витамин Д в кръвта.

8. Лесна отмалялост и слаба устойчивост

Ако се будите изтощени или пък се изморявате бързо, много евентуално е това да е в следствие от незадоволителното количество на витамин Д. Най-добре проверете равнището си на този витамин и в случай че е ниско - приемайте го в спомагателни количества.

Всички тези недоволства може да се дължат и на други фактори, само че постоянно се подсещайте, че витамин Д играе значима роля за огромна част от тях. Затова си направете проучвания, консултирайте се с здравно лице и вземете ограничения да излезете от тези положения, с цел да живеете пълноценно живота си.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР