Витамин D е мастноразтворимо вещество, което се произвежда от тялото

...
Витамин D е мастноразтворимо вещество, което се произвежда от тялото
Коментари Харесай

Дефицитът на витамин D е често срещан при ТЕЗИ хора

Витамин D е мастноразтворимо вещество, което се създава от тялото при излагане на слънчева светлина. Освен това, витаминът може да бъде набавен посредством консумация на избрани храни. Проучванията демонстрират, че недостиг на витамин D отслабва имунната отбрана, тъй че е значимо да се поддържат равнищата на веществото, изключително през студения сезон, когато на открито върлуват грипни вируси, а и в този момент в разгара си е пандемията с ковид. За недостиг на витамин D може да се съди по няколко признака.

Например, рисково ниското равнище на витамин D може да аргументи звук в ушите, прочут на експертите като тинитус. Тинитусът е доста публикувано положение, което се дефинира като разбиране на тон или звук при липса на външен източник. Той визира милиони хора по света, постоянно съжителства с разстройства на настроението и поврежда когнитивните функционалности, като по този метод доста понижава качеството на живот и слага забележителна тежест върху обществото, основно заради финансовите последствия от разноските за лекуване.

Както означават учените, това положение е постоянно срещан проблем и визира 15% до 20% от хората. Особено постоянно се среща измежду възрастните хора.

Шум в ушите може да се появи в резултат на няколко нарушавания, в това число отологични болести, акустична контузия, метаболитни и неврологични болести или стрес. Повечето от случаите обаче остават идиопатични.

Според Националната здравна работа на Англия звукът, който се чува може да бъде сходен на:

·         звънене;

·         бръмчене;

·         подсвиркване;

·         тананикане;

·         съскане;

·         музика.

Проучване,, изследва недостига на витамин D и вероятната му връзка с посочения звук в ушите. Експериментът включва здрави пациенти и хора с звук в ушите. Оказва се, че множеството от доброволците, страдащи от това положение, имат доста понижени равнища на витамин D.

Трябва да се означи, че витамин D има многочислени функционалности в тялото, надалеч оттатък класическите му резултати върху минералната хомеостаза на скелета. Освен значимата си роля в калциевата хомеостаза и метаболизма, витамин D също по този начин понижава възпалението, модулира клетъчния напредък и управлява нервно-мускулната и имунната система.

Други признаци на недостиг на витамин D включват:

·         умора;

·         болежка в костите;
 Важни неща, които би трябвало да знаете за добавките с витамин D Важни неща, които би трябвало да знаете за добавките с витамин D
Витамин D играе значима роля за здравето. Как вярно да го комбинирате с други витамини и минерали за оптимален резултат? Взаимодействия...

·         мускулна уязвимост, болежка и крампи;

·         чести болести и инфекции;

·         фрактури;

·         постепенно заздравяващи рани.

Витамин D се прибавя към доста храни, а в последно време откривателите започнаха да разпространяват концепцията за обогатяване на хляба с него. Колко е ефикасен, споделят учените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР