Витамин C (аскорбат, аскорбинова киселина) е основен водоразтворим антиоксидант, който

...
Витамин C (аскорбат, аскорбинова киселина) е основен водоразтворим антиоксидант, който
Коментари Харесай

Витамин C за здраве и младост

Витамин C (аскорбат, аскорбинова киселина) е главен водоразтворим антиоксидант, който също по този начин усилва производството на извънклетъчен колаген и е значим за вярното действие на имунните кафези.

Витамин C има необятен набор от метаболитни функционалности и значително покачва клетъчния имунитет. Той предлага отбрана от оксидативни свободни радикали и е от основно значение за производството на колаген, заради което приемът на високи дози витамин C понижава набръчкването и отпущането на кожата като симптом на стареене. Витамин C спомага и за поддържането на лигавицата, производството на надбъбречни хормони, както и имунната функционалност, сред които и хуморален имунитет (клетъчен имунитет, който не включва антитела). Подпомага и фагоцитозата – развой, осъществяван от белите кръвни телца, които гълтам нездравословните за организма бактерии. 
Списъкът на болесттите, свързани със свободните радикали, продължава да пораства: инфекции от друг генезис, сърдечносъдови болести, рак, контузии, изгаряния (както термични, по този начин и радиационни), интервенции, алергии, автоимунни болести. И още веднъж стареене. Трудно може да бъде посочено заболяване, което не е обвързвано със свободните радикали.
5 ГРАМА НЕ СТИГАТ
Много болестни признаци произтичат от съвсем цялостната липса на витамин C в организма - уязвимост, хронично неразположение, кървене на венците, клатещи се зъби, окървавен нос, кръвонасядания, кръвоизливи по всяка част на тялото, лесни инфекции, мъчно укрепване на рани, утежняване на положението на ставите, нежни и мъчителни кости и даже гибел.
Много са болесттите, които пораждат от хроничния дефицит на витамин C. Дори хората, които одобряват доста витамин С посредством храната, имат наличност на не повече от 5 г в телата си, а при болшинството е даже надалеч по-малко, заради което са изложени на риск от доста проблеми, свързани с дисфункция на метаболитните процеси, зависещи от аскорбат.Дори целесъобразната доза от 1000 мг = 1 г дневно не прави работа, само че във всички случаи е по-добре от нищо.
ОТ НАСТИНКА ДО РАК
Нека забележим някои от приложенията на високите дози витамин С.
• Могат да спрат простуда в границите на часове.• Могат да спрат грип в рамките дневно, два.• Могат да спрат вирусна пневмония в границите на два-три дни.• Изключително ефикасен антихистамин, както и антитоксин.• Предотвратяват образуването на бъбречни камъни.• Предотвратяват рак.• Възпрепятстват кандида и различни гъбични инфекции.• Действат удобно при изгаряния, контузии и болки от различно естество.• Помагат при хепатит.• При астма и разнообразни типове алергии• Артрит• Скарлатина • Алкохолизъм• Наркотици• Сърдечносъдова дейност• Заболявания на дихателните пътища
ВИСОКИ ДОЗИ
Неизбежно идва въпросът: какво значи висока доза витамин C?
Това е допустимо най-високата доза, която стомахът може да толерира (тук приказваме за здрав стомах). При някои хора това са 20 - 60 г дневно, (а при други може да е даже над 100 г на ден).
Как се дефинира самостоятелната доза за банкет на високи дози витамин C?
Един от най-важните правила в ортомолекулярната медицина е биохимичната характерност на индивида. Всеки  дава отговор на другите вещества по друг метод. Витамин C не е изключение.
Най-лесният метод за установяване на самостоятелната за всеки доза витамин C е следният: Започва се с банкет на 500 мг два пъти дневно, 30 мин след хранене. На всеки 3, 4 дни дозата се усилва с 500 мг, като може да се стартира с банкет 3 пъти дневно. Продължава се в този дух до приемане на разстройство, след което се стартира последователно понижаване на дозата с по 500 мг до отминаването му. Така избраната доза е самостоятелна за потребностите на съответния организъм.
АСКОРБАТ НА ПРАХ
Кой витамин C е най-подходящ?
Чиста аскорбинова киселина на прахуляк. За понижаване на киселинността на организма предлагам примес 50/50 от чиста аскорбинова киселина и натриев аскорбат. В никакъв случай ефервесцентни таблетки с усет на лимон, портокал или каквото и да било, поради високото наличие на всичко друго, само че не и на аскорбинова киселина (филъри, ароматизатори, оцветители и т. н.). Изключително значимо е да се разбере, че приемът на високи дози витамин C не отстранява потребността от банкет на плодове и зеленчуци, противоположното е!
Как се приема витамин С?
Правилният метод за приемане на високи дози витамин С е на части денем 30 мин след хранене. Най-лесният метод за банкет е разтварянето му в дневната ви бутилка вода, с добавка на лъжичка мед - получава се много вкусна лимонада. Може да бъде употребен и като „ сол “ за поръсване върху храната.
Каква е най-хубавата процедура за банкет на високи дози витамин C?
Най-добрият метод за приемане на високи дози витамин C е за профилактика, а не по нужда. Желателно е да се стартира постепенно по описания нагоре метод и да се продължи по този начин най-малко 3-4 месеца за струпване (сатурация). След това да се приема поддържаща доза от мин. 2000 мг = 2 г дневно. В случай на болест, простуда, грип, интервенция и сходни дозата би трябвало да се усили още веднъж по описания нагоре метод.
НЕ СИ КИСЕЛ
Дали приемането на огромни количества киселина, даже слаба като аскорбат, няма да наруши киселинния баланс на организма (рН), причинявайки здравословни проблеми?
Не, тъй като тялото интензивно и непрекъснато управлява рН на кръвния поток. Бъбреците контролират киселината в организма за дълъг интервал от време, от часове до дни, посредством селективно екскретиране на киселинни или съществени съставни елементи в урината. За по-кратък интервал от време, минути до часове, в случай че кръвта е прекомерно киселинна, самостоятелната нервна система усилва скоростта на дишане, като по този метод отстранява повече въглероден диоксид от кръвта, намалявайки киселинността му.
Някои храни могат косвено да причинят киселинност. Например когато се употребява повече протеин, в сравнение с е належащо, той се метаболизира в киселина, която би трябвало да бъде отстранена от бъбреците, нормално като пикочна киселина. В този случай калций и/или магнезий се екскретират дружно с киселина в урината, което може да изчерпи доставките им в организма. Въпреки това, защото аскорбиновата киселина е слаба, можем да понасяме доста огромни количества, преди да се отрази върху киселинността на организма.
Ще навреди ли на емайла на зъбите витамин С в огромни количества?
Аскорбиновата киселина е слаба (pKa = 4.2), доста малко по-силна от оцета. Когато се разтваря във вода, витамин С е кисел, само че по-малко от лимонената киселина в лимоните. За всеки случай изплаквай устата с вода след приемането на аскорбинова киселина.
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Моята процедура е потвърдила големия капацитет на витамин C като субстанция, способна да предотврати и в някои случаи даже да спре редица болести. Витамин C, одобряван във високи дози, работи и на най-фундаменталните равнища, предотвратявайки измененията, водещи до атеросклероза, като в същото време блокира деградацията на ДНК. Аз нямам подозрения в вярната приложимост на витамини, в частност витамин C, който е основа за положително здраве. В „ Програма „ Нова клетка “ го практикуваме ежедневно. Да, тъкмо по този начин, здравето е нещо, което се практикува!
Внимание! Ако приемате медикаменти за разреждане на кръвта или имате сензитивен корем, се консултирайте с персоналния си доктор преди приемането на високи дози витамин С. Или елате в „ Програма „ Нова клетка “.



В рубриката „ Нова клетка “  даваме думата на Албина Фабиани, експерт по нутриционална епигенетика, да ни разкрие тайните на здравето. Хората, които посещават „ Програма „ Нова клетка “ (виж на www.programa-nova-kletka-bg.com)на Фабиани, не помнят какво е сърдечна непълнота, хашимото, мигрена и десетки други болестни положения. Отслабват трайно, усещат се заредени с сила. 

Още за „ Програма „ Нова клетка “:

www.programa-nova-kletka-bg.com

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР