Витамин B12 е от витамините, за които започна да се

...
Витамин B12 е от витамините, за които започна да се
Коментари Харесай

5 признака, че имате дефицит на витамин B12

Витамин B12 е от витамините, за които стартира да се приказва напоследък. И има за какво - от ден на ден си даваме сметка, че те не са нещо, което можем да пренебрегнем в пътя си към здравословния метод на живот.

B12 най-често се открива в животинските артикули, като месо, риба, яйца и млечни. Има го и в дребни количества в хляба и някои ядкови млека. Той е извънредно значим за производството на алените кръвни телца, ДНК и вярната работа на нервната система.
               

A post shared by (@sugardoctoruk) on May 3, 2020 at 1:10am PDT

Уви, дефицитът на B12 става все по-масов изключително измежду пълнолетните. Сред застрашените от недостига са още хора, които са претърпели интервенция, хора, приемащи метформинови препарати, веганите. Какви са признаците на недостиг на B12, вижте в канала във vbox7:
 
Светла кожа

Хората, които страдат от подобен недостиг, постоянно имат прекомерно светла кожа с жълт отенък. Това се получава точно поради казуса при производството на червени кръвни телца. Липсата на B12 може да докара до така наречен мегалобластна анемия.
               

A post shared by (@weird.rabbit) on Jun 25, 2020 at 1:04am PDT

Слабост и отмалялост

Това са измежду най-честите признаци за този недостиг. Причината отново е в алените кръвни телца и по-скоро в тяхната липса. Именно те придвижват кислорода из цялото тяло, а без задоволително О2 в тялото ни, ние се усещаме уязвимост и отмалялост.
               

A post shared by (@sylvesterbengal) on Jun 23, 2020 at 7:51am PDT

Усещане за " иглички "

Един от сериозните резултати от неналичието на задоволително вит B12 е увреждането на нервната система. Така се получават чувства на изтръпвания или, както ги назоваваме постоянно " иглички ".
               

A post shared by (@davide_drawing) on Jun 22, 2020 at 8:07am PDT

Промяна на подвижността

Ако не се вземат ограничения за този недостиг, неналичието на В12 може да аргументи промени на походката, загуба на съгласуваност и баланс. Това постоянно остава недиагностицирано, а за смяната на походката се набеждава възрастта на пациента.

               

A post shared by (@gabrielcarvalhobh) on Jun 24, 2020 at 3:56pm PDT

Глосит и язви в устата

Глоситът е инфектиране на езика - инфектиране и налепи, включващи и изменение на цвета на езика. Проучвания демонстрират, че възпаления и засегнат език може да е ранен признак на недостиг на В12.
               

A post shared by (@andreaven_mr.v) on Jun 25, 2020 at 3:22am PDT

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР