Виталий Робертус, вицепрезидент на руския петролен гигант Лукойл, е починал

...
Виталий Робертус, вицепрезидент на руския петролен гигант Лукойл, е починал
Коментари Харесай

Вицепрезидент на Лукойл почина внезапно - на 54

Виталий Робертус, вицепрезидент на съветския петролен колос " Лукойл ", е умрял ненадейно на 54-годишна възраст. Това оповестиха от компанията в известие до медиите през днешния ден.

С това той става четвъртият в последните 2 години от управлението на компанията, починал при странни условия - към този момент не е ясно инфаркт или рухване отвисоко. Освен шефове в " Лукойл ", неочаквана гибел преследва и голям брой други висши ръководители и олигарси в Русия от началото на войната в Украйна.

В " Лукойл " първи умря още през май 2022 година вицепрезидентът Александър Суботин. Последва го Равил Маганов през 2023 година, ръководител на Съвета на шефовете, който падна от 6-тия етаж на президентската болница в Москва. Скоро след него си отиде и наследникът му Владимир Некрасов.

Ето какво още написаха от компанията:

" С дълбока тъга ви оповестяваме, че Виталий Владимирович Робертус, вицепрезидент на компанията, умря ненадейно на 54-годишна възраст.

Трудовата биография на Виталий Владимирович беше обвързвана извънредно с ПАО ЛУКОЙЛ. Веднага откакто приключва Института, той стартира работа в Дружеството като икономист, като след това минава през всички стадии на професионално израстване. За 30 години работа в ЛУКОЙЛ той е спечелил уважението на сътрудниците си освен в Компанията, само че и в бранша като цяло. Удостоен е с държавни и ведомствени награди за триумфите си в развиването на националния горивно-енергиен комплекс.

Ще остане в паметта ни като надарен управител, всестранно развъртян човек и радушен приятел.

Екипът на ЛУКОЙЛ изрича своите най-дълбоки съболезнования на фамилията и приятелите на Виталий Владимирович Робертус ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР