Висшият съдебен съвет (ВСС) отстъпи пред финансовото министерство и подкрепи

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) отстъпи пред финансовото министерство и подкрепи
Коментари Харесай

Горанов и съдебният съвет се разбраха за 10% увеличение на заплатите

Висшият правосъден съвет (ВСС) отстъпи пред финансовото министерство и поддържа оферти проектобюджет за 2019 година По този метод заплатите на магистратите и правосъдните чиновници ще бъдат увеличени през идната година с 10%, а не както самите кадровци предвидиха - с 17%. Това се разбра на днешното изключително съвещание на пленума на Висш съдебен съвет, който единомислещо поддържа проектобюджета, който беше гласуван на изключително съвещание на държавното управление през вчерашния ден.

Съветът утвърди бюджет, който е с 65 млн. лв. по-малко от поисканото, само че пари ще има за в допълнение материално стимулиране на висконатоварените правосъдни органи и за спецправосъдието, което ще се равнява на до една заплата.

Висш съдебен съвет изиска малко над 653 млн. лева, само че финансовото министерство планува малко над 550 млн. лева Ръководеното от Владислав Горанов ведомство предложи и орязване на парите за облекла за правосъдните чиновници, които да се равняват вместо на до две междинни заплати в бюджетната сфера - на до 450 лв. годишно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР