Висшият съдебен съвет (ВСС) откри процедура по предсрочно прекратяване на

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) откри процедура по предсрочно прекратяване на
Коментари Харесай

ВСС откри процедура по предсрочно прекратяване на мандата на Гешев

Висшият правосъден съвет (ВСС) откри процедура по предварително преустановяване на мандата на основния прокурор.

" За " гласоподаваха 14 от членовете на Висш съдебен съвет, четирима бяха " срещу ". Иван Гешев не взе участие в гласуването.

Висшият правосъден съвет (ВСС) заседава в четвъртък по предлагането за предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор. То бе импортирано от шестима членове на Прокурорската гилдия -  Георги Кузманов, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев.

В началото на съвещанието Калина Чапкънова изиска да бъде разисквана декларацията на шестимата, искащи отстраняването на Гешев.

" Тук е трибуната, на която може да се чуе гласът на истината и да се разбере какви репресивни дейности с полузаконни дейности се подхващат против тези, които искахме премахване. Целта е да бъдем демотивирани ", сподели Чапкънова

Гешев беше представляван от юрист Радостина Томова.

Главният прокурор поиска отказ на шестимата, които са внесли предлагането. Той уточни, че в случай че те не го създадат, е добре специфична комисия да се произнесе. " Те нямат морално право да вземат участие в тази процедура ", сподели Гешев.

" Определени лица се пробват да трансфорат правовата страна в дрипава риза и ще направя всичко допустимо това да не се случи. Беше изработен опит да бъда застрашен със запис, с цел да си подам оставката. Този запис не е юридически от мен и това споделих в рамите на инспекция за търговия с въздействие и корупция във ВКП ", уточни Гешев.

По думите му това е изолиран кръг от хора, които може би извършват други цели, които опонират на ползите на правосъдната власт, върховенството на закона и правовата страна.

В последна сметки отводи не бяха направени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР