Висшият съдебен съвет трябва да гласува днес оставките на двама

...
Висшият съдебен съвет трябва да гласува днес оставките на двама
Коментари Харесай

Висшият съдебен съвет гласува оставките на двама от кадровиците

Висшият правосъден съвет би трябвало да гласоподава през днешния ден оставките на двама от кадровиците. Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев пожелаха непринудено да си тръгнат, откакто препоръчаната от тях промяна за закриване на съдилищата у нас срещна съществено отрицание.

Двамата кадровици са създатели на промяната на правосъдната карта, която не беше призната единомислещо от магистрати, юристи, натариуси и политици.

Шекерджиев и Димитрова направиха и документално послание към съдиите, оповестено на уеб страницата на съвета. В него те показват, че се надяват дебатът за промени в правосъдната система да не стопира.

" Надяваме се, че внесохме задоволително " звук " вътре и отвън системата, с цел да се осветят пределно ясно огромните и дребните проблеми на съдилищата, да бъде задоволително добре фокусирана отговорността на управляващите и да не се получава изкривена интерпретация при решаването им отсега нататък ", показват Димитрова и Шекерджиев.
 Двама членове на Висш съдебен съвет подадоха оставки Двама членове на Висш съдебен съвет подадоха оставки
Оставки са подали членовете на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев. Двамата са координат...

Те прибавят, че не отстъпват от мнението си, че е време за безапелационни ограничения, свързани с върховенството на правото и с успеваемостта, и ефикансността на съдилищата в България. Двамата съдии декларират, че им се желае " след утихване на предизборните пристрастености, дебатът за промени да не стопира ".

" Ако цената на вниманието към същинските проблеми в съдилищата и на съдилищата са нашите оставки, подаваме ги с възприятие на удовлетворение, само че и на угриженост ", прибавят те.

Шекерджиев и Димитрова са определени във Висш съдебен съвет от квотата на съдиите.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР