Висшият съдебен съвет изслуша изслуша и четиримата бивши заместници на

...
Висшият съдебен съвет изслуша изслуша и четиримата бивши заместници на
Коментари Харесай

Бивш заместник на Невена Зартова твърди, че Мартин Божанов-Нотариуса я е посещавал

Висшият правосъден съвет изслуша изслуша и четиримата някогашни заместници на софийския областен прокурор Невена Зартова, които подадоха оставка в един и същи ден.

Само е един от тях Мима Куцкова-Дамянова сподели, че познава Мартин Божанов-Нотариуса и то по дело, по което по-късно е била викана в Антикорупционната комисия, с цел да дава пояснения.

По думите ѝ Божанов е влизал в кабинета на Невена Зартова, до момента в който е била областен прокурор на София.

Обвинението е изискало камерите, които наблюдават достъпа на Божанов до спецсъда и спецпрокуратурата още през 2020 година, сподели правосъдният министър

В проведената незаконна група на Мартин Божанов са четирима души, като Нотариуса е уредник на групата. Досега са разпитани 48 очевидци, на част от материалните доказателства са назначени експертизи.

„ Ние имаме информация, че групата на Божанов разполага с измамник, който имитира автограф и почерк, че са намирани лъжесвидетели по разнообразни каузи. Разполагаме с информация за въздействие върху движимости лица надлежно да бъдат направени погрешни изводи “, сподели прокурорът в Софийска градска прокуратура (СГП) Йордан Петров.

Той е обвързван с Мартин Божанов-Нотариуса и някогашния шеф на СРП Невена Зартова

Към Нотариуса непрестанно е изтичала информация, изключително в последните три месеца, до момента в който е бил следен и подслушван

„ Малко след формиране на досъдебното произвеждане към него е изтекла информация, заради което Божанов беше станал извънредно таен “, сподели прокурорът в СГП Деян Захариев.

Йордан Петров сподели, първоначално до момента в който делото е в Районна прокуратура са правени огледи и изземвания в парцелите на Петьо Петров у нас и в Гърция.

Каква е връзката сред „ Секретен сътрудник клуб “ на Мартин Божанов и кръга „ Осемте джуджета “?

„ Тук забавното е да се означи, че тези парцели са благосъстоятелност на Любена Петрова, за които тя твърди, че действително употребяват от Петьо Петров . Те по документи са нейни “, добави Петров.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Божанов е посещавал кабинета на Невена Зартова.

„ Тъй като началото на 2022 година видях Мартин Божанов и знам по какъв начин наподобява, съм го виждала два пъти на осмия етаж. Единият път – влизайки в кабинета на госпожа Зартова, вторият път – излизайки от кабинета ѝ “, сподели Мима Куцкова-Дамянова.

Предложението е на градския прокурор на София Илияна Кирилова

На собствен ред ad-hoc прокурорът Даниела Талева заяви за bTV, че е получила всички секретни материали в законовия тип, те всички са истински и няма липса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР