Висшият съд в Пакистан заяви, че специално сформирания съд за

...
Висшият съд в Пакистан заяви, че специално сформирания съд за
Коментари Харесай

Висшият съд в Пакистан отмени смъртната присъда на Первез Мушараф

Висшият съд в Пакистан съобщи, че особено образувания съд за бувшия боен деспот и президент Первез Мушараф, е противозаконен. Това прави смъртната присъда, която магистратите му постановиха задочно през декември, също противозаконна.
Мушараф е упрекнат в прекратяване на конституцията до момента в който е настоящ президент през 2007 година, когато генералът вкарва изключително състояние в страната и разпорежда да бъдат задържани членовете на Върховния съд.
 
Тричленен състав на Върховния съд в Лахор, ръководен от Сайед Мазахар Али Акбар Накви, разгласи решението си за отменяне на смъртната присъда на 13 януари. Основният претекст е, че изискваната по закон процедура за съставяне на специфичен съд, не е била спазена. Това е обяснил по телефона за Bloomberg Мохамед Ажар Сиддики, юрист на Мушараф.
Смъртната присъда, постановена през декември, провокира мощна реакция от военните, които отхвърлиха да одобряват решението.
В момента Мушараф се намира в Дубай, където се лекува. Според неговите критици, той се крие там, с цел да избегне правораздаването и съперниците си в Пакистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР