Висшият съд в Белград отново одобри искането за екстрадиция на

...
Висшият съд в Белград отново одобри искането за екстрадиция на
Коментари Харесай

Висшият съд в Белград одобри екстрадицията на Василев

Висшият съд в Белград още веднъж утвърди настояването за екстрадиция на Цветан Василев, заяви сръбският „ Инсайдер “, представен от „ 24 часа„ и Tribune.bg. Според сръбските магистрати са изпълнени законовите предпоставки за екстрадицията на предприемача в България, упрекнат в причиняване на банкрут на четвъртата по величина банка в страната.

Това е единствено една от стъпките в блокиралата процедура, тъй като решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд, а последната дума е на Министерството на правораздаването в западната ни съседка. Това планува член 31 на Закона за интернационалната правна помощ по наказателни каузи.
Процедурата трае към този момент шест години. Българските институции желаеха екстрадиция още през септември 2014 година. Тогава Висшият съд се произнесе за предаването на Василев и счете, че Сърбия не би трябвало да го пази, само че Апелативният съд анулира това решение след жалбата на Василев. След това съдът още веднъж прикани за връщането в България на някогашния банкер, само че Апелативният съд и през април 2017 година още веднъж анулира това решение.

Така се стигна до решението от 3-ти декември 2019 година, когато Висшият съд още веднъж изиска разглеждане на настояването на прокуратурата в България за изгонването на притежателя на банкрутиралата банка КТБ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР