Висшият съд на САЩ е отхвърлил разглеждане на жалбата на

...
Висшият съд на САЩ е отхвърлил разглеждане на жалбата на
Коментари Харесай

Apple загуби ключово дело, ще промени магазина си

Висшият съд на Съединени американски щати е отхвърлил разглеждане на жалбата на Apple по делото ѝ против Epic Games. Това на практика завършва процеса и ИТ колосът е губещ, което постанова той да промени част от разпоредбите в онлайн магазина си за приложения, оповестява 9to5Mac.

Apple искаше от съда да преразгледа делото, което загуби против Epic Games. В него основателят на видеоигри упреква Apple, че притиска другите компании да употребяват нейната платежна система, която е с прекомерно огромни комисионни.

Epic също по този начин обвиняваше Apple в корист с господстващото си състояние на пазара, само че загуби тази част от делото. Затова и Epic искаше преразглеждане на този проблем от Вишия съд, само че и той беше отритнат.

По-голямата загуба обаче е за Apple, защото отхвърлянето на жалбата значи, че компанията ще би трябвало да промени част от разпоредбите в App Store. Първото е, че основателите на приложения и игри в Съединени американски щати ще имат право да внедряват линкове към други платежни системи с изключение на тази на Apple.

Apple бързо разгласи и новите правила. Действително ще може да има прибавяне на други платежни системи, само че единствено в случай че приложението поддържа и платформата на Apple. Разработчиците ще могат да аплайват и за позволение да прибавят и бутони, които да прибавят и да разрешават на потребителите да употребяват други платежни системи.

Въвежда се и условие по какъв начин разработчиците да показват тези други възможности. Например " за специфични предложения, посетете/натиснете тук ".

Apple отново ще получава комисионна и от тези заплащания. Само, че тя ще е по-ниска - 12% за разработчиците, които са членове на програмата на Apple App Store за дребен бизнес и 27% за останалите. Ще има и избрани времеви условия, както и обвързване за счетоводни доклади, тъй че усъвършенстваните финансови условия идват и с повече администрация.

Apple признава, че събирането на комисионната и спазването на разпоредбите ще бъде " извънредно мъчно и в доста случаи невероятно ". Причината е точно сложността на процеса.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР