Висшият национален ръководен орган на бокса добави политика за транссексуални

...
Висшият национален ръководен орган на бокса добави политика за транссексуални
Коментари Харесай

Боксът на САЩ актуализира правилника, за да включи стриктна политика за транссексуални спортисти

Висшият народен управителен орган на бокса добави политика за транссексуални спортисти към своя устав, който изисква генитална интервенция за промяна на гениталиите и строги проби за хормони преди съревнование, което го прави измежду най-строгите политики за транс спортисти.

Насоките, датирани от август 2022 година и оповестени като част от сборника с правила 2024 на USA Boxing в петък, са изправени пред рецензии, че въобще включват транс дами, противопоставяйки се на скорошна поредност от ръководство на спорта решения на тялото, които са изключили транс жените изцяло, в случай че са претърпели мъжки пубертет.

Политиката гласи, че малолетните под 18-годишна възраст „ би трябвало да се състезават съгласно пола си по рождение “ в тегловните класове, посочени в правилника. Транссексуалните дами над 18 години могат да се състезават в женската категория единствено в случай че се подложат на интервенция за промяна на гениталиите и подадат тримесечни хормонални проби в продължение на най-малк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР