Висшият адвокатски съвет оттегля от Конституционния съд становището си за

...
Висшият адвокатски съвет оттегля от Конституционния съд становището си за
Коментари Харесай

Адвокат Рангелов пред БЛИЦ: Оттегляме становището си за Истанбулската конвенция

Висшият адвокатски съвет отдръпва от Конституционния съд мнението си за Истанбулската спогодба. Това заяви юрист Людмил Рангелов пред БЛИЦ. По думите му самото мнение не е било в съгласие сред останалите сътрудници и на процедура е било импортирано без задълбочено разискване.

" Аз самия научих за това събитие изцяло инцидентно и реагирах незабавно, когато разбрах, че Висшият адвокатски съвет е подал в конституционния съд мнение, което в действителност не беше в съгласие и то е в поддръжка на тази спогодба ", разяснява Людмил Рангелов.

По думите му съгласно първичния вид на мнението Висшият адвокатски съвет е сметнал, че Истанбулската спогодба не опонира на нито една наредба на нашата конституция.

" Този ден имахме съвещание на висшия адвокатски съвет и с огромно болшинство взехме решение да оттеглим това мнение от конституционния съд, от деловодството на конституционния съд и да го свалим от уеб страницата на Висшия адвокатски съвет ", разкрива още юрист Рангелов.

" Най-голямата правна общественост в действителност са юристите - към 14 хиляди и тяхното мнение би имало огромно значение. Тепърва ще се обяснява по какъв начин е минало в началото това мнение ", изяснява той и акцентира: " Искам да се огранича дотук, с цел да знае обществеността. Сега научих, че и обществени персони са коментирали мнението ни, по тази причина първоначално желая да бъде поправено пред обществото усещането, което то основава. При гласуването имаше единствено двама въздържали се, всичко останало бе в поддръжка на решението ни ", разкрива юрист Рангелов.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР