Висши фигури в Консервативната партия на премиера Борис Джонсън го

...
Висши фигури в Консервативната партия на премиера Борис Джонсън го
Коментари Харесай

Висши съпартийци искат главата на Борис Джонсън

Висши фигури в Консервативната партия на премиера Борис Джонсън го приканиха да подаде оставка след признанието му, че е участвал на градинското празненство на " Даунинг стрийт " през май 2020 година по време на непоколебим локдаун.

След известно безмълвие Борис Джонсън се извини в Народното събрание с думите, че схваща недоволството на хората от случилото се. Той обаче съобщи, че тогава е останал с убеждението, че става дума за работна среща и че не са били нарушени разпоредбите на локдауна.

Опозицията обаче назова " нелепи и глупави оправданията и му изиска оставката. Членове на кабинета, измежду които вицепремиерът и министър на правораздаването Доминик Рааб, застанаха зад премиера. Други тори обаче считат, че Джонсън би трябвало да слезе от поста.

Лидерът на шотландските консерватори Дъглас Рос сподели, че е имал сложен диалог с премиера откакто той се извини. Рос добави, че ще написа до " Комитет 1922 ", който провежда изборите за водач на партията, с цел да съобщи недоверието си към премиера.
свързани новини4182на 12.01.2022
" Той е министър председателят, негово е държавното управление, което вкарва разпоредбите и той би трябвало да носи отговорност за дейностите си ", сподели Рос.

Ако 54 депутати на Консервативната партия изпратят такива писма до " Комитет 1922 " би трябвало да се гласоподава избор на съмнение в премиера.

Министрите приканиха първо два се изчака воденото следствие дали за нарушени разпоредбите от върховен държавен чиновник по обвиняванията за събирания на " Даунинг стрийт " в условия на локдаун. Но различен народен представител реакционер Уилям Раг, ръководител на парламентарната комисия за социална администрация и конституционни каузи, съобщи, че позицията на премиера е " незащитима " и че не е вярно бъдещето на министър-председателя и това кой ръководи страната да се взема решение от следствие на държавен чиновник.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР