Висши държавни служители, лекувани в болница Лозенец, е можело да

...
Висши държавни служители, лекувани в болница Лозенец, е можело да
Коментари Харесай

Подслушване? Камери и микрофони при лекуващи се в Лозенец висши държавни служители

Висши държавни чиновници, лекувани в болница " Лозенец ", е можело да бъдат подслушвани. Това са заключенията на отчет, направен от новото управление на някогашната държавна болница. В утринния блок " Денят стартира " по Българска национална телевизия зам.- здравният министър Димитър Петров удостовери изводите в документа. Вчера уеб сайтът Бърд.бг разгласява отчета.

Видеонаблюдение и микрофони в болничните стаи в кушетките в специфичното поделение за висшия държавен уред. Достъп до него е имала не болничното заведение, а външна компания. Това написа в отчета, който е направен още на 6 юли. Дни по-късно той е предаден на здравното министерство.

От болница " Лозенец " не пожелаха да дадат повече информация за описаното в отчета.

Българска национална телевизия се свърза с компанията, която се допуска, че е конфигурирала записващите устройства, само че и от там отхвърлиха коментар.

Зам.-здравният министър Димитър Петров обаче тази заран удостовери истинността на документа, като акцентира, че сега тече следствие.

Това е установено от ръководителя на Съвета на шефовете съответно, още първите дни след влизането и надлежно са сезирани органите. По отношение на отчета новият съвет на шефовете установи метода, по който е реализирано видеонаблюдението и това, че то би разрешило да бъдат подслушвани в съответните пространства, стаи, където се лекуват такива висши чиновници е имало опция те в действителност да бъдат подслушвани от компанията, която е наета.

Други фрапиращи изводи на новото управление, което встъпи в служба през юни след отстраняването на някогашния шеф Любомир Спасов - неизгодни съглашения, контракти със свързани лица, дискриминационни условия при публичните поръчки.Освен това архивът се е водил единствено на хартия.

В рамките на година и четири месеца изпълнителният шеф към този миг Любомир Спасов е получил ДМС в размер на над половин милион лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР