Висши британски банкери казаха на министър-председателката Тереза Мей днес, че

...
Висши британски банкери казаха на министър-председателката Тереза Мей днес, че
Коментари Харесай

Тереза Мей: Финансовият сектор е приоритет в преговорите за Брекзит

Висши английски банкери споделиха на министър-председателката Тереза Мей през днешния ден, че желаят повече изясненост за бъдещите регулаторни връзки сред Англия и Европейския съюз, макар че бяха обнадеждени от предварителното съглашение за "развода ", реализирано предишния месец. Това съобщи представител на Мей, представен от Ройтерс.

"Бизнес водачите единомислещо подчертаха нуждата за допустимо най-голяма изясненост ", сподели представителят след среща през днешния ден на Мей и финансовия министър Филип Хамънд с ръководители на финансови компании на Даунинг стрийт 10. "Приключването на първата фаза от договарянията би трябвало да им е вдъхнало убеденост ", добави той.

Тереза Мей е споделила на висшите представители на финансовия бранш, че той е приоритет в идните договаряния с Европейски Съюз за Брекзит, съобщи Ройтерс, като се базира на източници, осведомени със срещата. "Това бе обнадеждаваща, положителна среща ", сподели банкер пред Ройтерс. Миналата година банкерите се оплакаха, че не са били изслушани от държавното управление на Мей в подготовката за Брекзит, прибавя Ройтерс.

Министър-председателката е удостоверила, че Англия няма да заплаща за достъп до европейския финансов пазар, съобщи Франс прес. Финансовият бранш от дълго време упорства за временен интервал след Брекзит, с цел да се избягнат разтърсвания при прекосяването към нови търговски връзки с Европейски Съюз, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР