Висшата лига на Англия ще дискутира с нападателя на Манчестър

...
Висшата лига на Англия ще дискутира с нападателя на Манчестър
Коментари Харесай

Висшата лига и Рахийм Стърлинг дискутират проблема с расизм

Висшата лига на Англия ще дискутира с нападателя на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг и други играчи проблемите с расизма във футбола, оповестиха от Лигата. 24-годишният Стърлинг, който води борбата против расизма във футбола, показа по-рано във вторник, че се надява да приказва с публични лица в Английската футболна асоциация и професионалния хайлайф в края на сезона по отношение на оправянето с казуса.

„ Рахийм взе присъединяване в нашата акция „ Няма място за расизъм “ и ние ще приветстваме опцията да беседваме с него, и останалите играчи, по отношение на дискриминирането във футбола “, съобщи Висшата лига в свое изказване. „ Работата по въпроса е наш приоритет “, прибавиха от лигата. Миналият сезон Стърлинг упрекна секции от английските медии в подклаждането на расизма с отрицателни портрети на младите тъмнокожи играчи.

Англичанинът бе и обект на расизъм по време на квалификацията за Евро 2020 с Черна гора в Монтенегро през март, като в това време имаше и други сходни случаи в британския футбол неотдавна. Асоциацията, отговаряща за премиите „ Футболист на годината “, прикани клубовете да им бъдат отнемани девет точки и да играят три мача при затворени порти, в случай че почитателите им са открити за отговорни в расистко държание.

„ Висшата лига и нашите клубове се съгласиха, че до момента в който положителната работа бе поета, повече би трябвало да се направи в посока на отбраната от расизма и поддръжката към играчите “, се споделя още в изказването на Премиършип. „ Заедно, ние сме отдадени на подобрението на взаимоотношенията, с цел да се окуражат повече хора от разнообразни култури и раси да се занимават с треньорство, съдийство и административни функции в спорта “, се приключва в изказването./БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР