Висша форма на нихилизъм е да искаш оставката на Тагарев,

...
Висша форма на нихилизъм е да искаш оставката на Тагарев,
Коментари Харесай

Румен Радев допуска нови избори тази година

" Висша форма на нихилизъм е да искаш оставката на Тагарев, тъй като не прави задоволително за Украйна ", сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Турция. Той е на посещаване по покана на президента Реджеп Тайип Ердоган и взе участие на дипломатическия конгрес в Анталия.

Изказването му е във връзка изострените връзки в " сглобката ", която от няколко дни се кара за поста на военния министър. Още във вторник водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува министъра на защитата Тодор Тагарев, като в сряда той и ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски желаеха и оставката му. След това групата на ПП-ДБ го отбрани. Повод за обвиняванията къв Тагарев е забавената военна помощ за Украйна, която и все още продължава да се намира на територията на България.

Президентът сподели още, че в последно време имало странни критерии за оценка на министри и добави:

" За Тагарев споделят, че той би трябвало да освободи поста, тъй като той не прави задоволително за Украйна, което за мен е висша форма на нихилизъм... Кога ще попитат българите дали харесват Тагарев и какво прави той за сигурността в страната. "

След това президентът заключи, че чака да види " министър на защитата, който ще работи предпочитано за сигурността на страната ".

Държавният глава съобщи, че е поканил турския си сътрудник Ердоган и добави, че се надява визитата да се случи още тази година. По думите му едно такова събитие изисквало сериозна подготовка. След това Радев на два пъти повтори, че ще е нужно  " стабилно държавно управление ", с което стана ясно, че позволява нов избор.

По мотив войната в Украйна Радев реши да влезе в реториката на съветския президент Владимир Путин и също употребява опасността на Кремъл за нуклеарна война:

" Стигнем ли до приложимост на нуклеарни оръжия, нещата губят смисъл ", сподели през днешния ден Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР