Висш служител по сигурността на Тайван каза пред депутатите в

...
Висш служител по сигурността на Тайван каза пред депутатите в
Коментари Харесай

В Тайван официално говорят за план на Китай за военна интервенция

Висш чиновник по сигурността на Тайван сподели пред депутатите в Народното събрание, че Китай е обсъждал дали да нападна тайванските острови Пратас, само че надали ще го направи преди 2024 година - годината, в която изтича мандатът на тайванския президент Цай Ингвен.

Генералният шеф на Бюрото за национална сигурност Чен Минг-Тонг не сподели от кое място има информацията, че сходен ход е бил обсъждан или за какво това няма да се случи през идващите няколко години, написа БГНЕС.
 Напрежението сред Съединени американски щати и Китай пораства: Тайван вкарва в употреба осъвременени изтребители Напрежението сред Съединени американски щати и Китай пораства: Тайван вкарва в употреба осъвременени изтребители
Тайван модернизира 42 изтребителя F-16 A/B, създадени в Съединени американски щати, като ги преоборудва с по-съвременния модел F-16V. Това заяви централнат...

Министерството на защитата на Китай не отговори незабавно на настояването на дипломати за коментар.

Тайван, самоуправляващ се остров, към който Пекин има искания, се оплаква повече от година от многократни неразрешени полети на китайските военновъздушни сили над следените от Тайван, само че едва предпазени острови Пратас.

Разположени почти сред Южен Тайван и Хонконг, Пратас се преглеждат от някои специалисти по сигурността като уязвими за китайска офанзива заради отдалечеността им на повече от 400 км. от континентален Тайван.

" Атакуването и завземането на островите Пратас – този сюжет, при който войната се употребява, с цел да се принуди (Тайван) към договаряния – нашата оценка е, че това няма да се случи по време на мандата на президента Цай ", сподели Чен на парламентарно съвещание през вчерашния ден.
 Ген. Марк Мили: Пентагонът е в положение да отбрани Тайван от Китай Ген. Марк Мили: Пентагонът е в положение да отбрани Тайван от Китай
Националната войска на Съединените щати " безусловно " е в положение да отбрани Тайван от нахлуване от страна на Китай, в случай че бъде призована з...

Тайван неведнъж е казвал, че желае да резервира статуквото с Китай, само че защитавайки своята независимост и демократично ръководство.

Във Вашингтон военачалник Марк Мили, ръководител на взаимния комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати също сподели, че е малко евентуално Китай да се опита да завземе Тайван с военни дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР