Висш общинар в Първомай печели от мъката на хората, като

...
Висш общинар в Първомай печели от мъката на хората, като
Коментари Харесай

Скандално разследване: Висш общинар трупа тлъсти пачки от мъката на хората

Висш общинар в Първомай печели от тъгата на хората, като употребява личната си погребална организация. За неговия бизнес работят освен чиновниците в общината, само че и тези в общинската болница. Разследване на Нова тв разкрива по какъв начин тъкмо работи схемата.

Преди 10 години ръководителят на общинския съвет от няколко мандата Дечко Петков открива своя погребална организация. Почти незабавно по-късно, локалният парламент закрива общинската организация в града. Цените в организацията на Петков са двойно по-високи. Собственичката на друга организация – Иванка Хаджиева, описа, че ръководителят на Общинския съвет е заставил общинската администрация да работи единствено с неговата компания.

Ползва властта си, с цел да работи организацията му. Хората се пренасочват от служителка на общинска администрация към организация "Хадес ", която е благосъстоятелност на ръководителя на Общинския съвет. В общинската болница също е издадено предписание да се работи единствено с "Хадес ". Раздали са визитки и санитарките ги дават на хората, твърди Хаджиева.

Със скрита камера екипът на малкия екран ревизира по какъв начин работи схемата - първо в общината, със служителката, при която опечалените отиват за смъртен акт, а по-късно и в общинската болница.

Подставено лице беше препратено към "Хадес " от служителката Димитрия Атанасова, която изясни, че общината работи с въпросната организация. Впоследствие, пред камера, Атанасова отхвърли да е казвала такова нещо.

Отново със скрита камера екипът ни снима по какъв начин в общинската болница се раздават визитки на организацията на Петков. Санитарката Атанаска Канева съобщи, че от цялото поделение, в което тя работи, се раздавали картички за контакт с "Хадес ".

Директорът на МБАЛ-Първомай Румяна Бойлова призна пред камера, че е "съмнително ", че всички работят единствено с компанията на ръководителя на Общинския съвет. И пое ангажимент визитките да не бъдат раздавани повече в лечебното заведение.

Собственикът на единствената погребална организация в града, с която общинските структури работят, не счита, че има спор на ползи. Дечко Петков твърди, че не той е "викал " клиенти за "Хадес ". Признава, че е притежател на организацията, само че акцентира, че тя си има шеф, който дава отговор за активността ѝ.

Междувременно собственичката на другата компания продължава да търси правдивост, с цел да може и тя да работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР