Високото самочувствие не бива да се равнява на арогантност. То

...
Високото самочувствие не бива да се равнява на арогантност. То
Коментари Харесай

Истински уверените хора никога не правят следните 7 неща

Високото самочувствие не трябва да се равнява на надменност. То би трябвало да най-много убеденост в личните благоприятни условия - качество, което е основно за триумфа в кариерата, написа в публикация за LinkedIn.

Хората с положително самочувствие в никакъв случай не вършат тези 7 неща:

1. Не си търсят оправдания.

Ако има една линия, присъща за всички уверени хора, то тя е вярата в личните им качества и благоприятни условия. Тези хора знаят, че животът им е в техните ръце и че контролът над него идва от самите тях, а не от външни фактори.

2. Не се отхвърлят.

Те гледат на проблемите и неуспехите като на трудности, с които би трябвало да се оправят, а не като на непреодолими бариери пред триумфа.

3. Не се нуждаят от непрекъснати похвали.

Познавате ли човек, който непрекъснато има потребността да чува какъв брой е популярен? Уверените хора нямат сходни проблеми. Те не мислят, че триумфът им зависи от утвърждението на другите и знаят, че колкото и добре да се показват, постоянно ще има някой, който да подлага работата им на рецензии.

4. Не отсрочват.

Уверените хора не отсрочват нещата, тъй като имат вяра в себе си и чакат дейностите им да ги доведат по-близо до техните крайни цели.

5. Не заобикалят споровете.

Те не гледат на споровете като на нещо, което би трябвало да се заобикаля непременно, а като нещо, което би трябвало да се ръководи дейно.

6. Не си разрешават да се усещат прекомерно комфортно.

Уверените хора схващат, че несъразмерния комфорт води до застоялост и прекъсване на растежа. Когато стартират да се усещат прекомерно комфортно, те подлагат границите на своите благоприятни условия на тест и не престават развиването си.

7. Нямат потребност от непрекъснато внимание.

Когато уверените хора получават внимание за своите достижения, те бързо трансферират светлината на прожекторите върху всички останали, които са им помогнали да стигнат до такава степен. Те не търсят утвърждение или похвали, тъй като самочувствието им идва от вътрешната страна.

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР