Високото кръвно налягане е редовен спътник на хората, които живеят

...
Високото кръвно налягане е редовен спътник на хората, които живеят
Коментари Харесай

Прости начини как да понижите кръвното налягане в домашни условия

Високото кръвно налягане е постоянен сателит на хората, които живеят в непрекъснат стрес, имат неприятни привички, хранят се нередовно и нездравословно. Често хората се опасяват да отидат в болничното заведение, само че не знаят по какъв начин да си оказват помощ сами. Представяме ви елементарни, само че ефикасни способи за събаряне на кръвното налягане вкъщи.

Студена вода за краката

За да намалите налягането в домашни условия, можете да употребявате студена вода. За да извършите това, изплакнете краката си за към една или две минути в леген със студена вода.

Като опция можете да държите ръцете си под студена вода за няколко минути (водата би трябвало да влияе отмерено върху ръцете, започвайки от дланите и завършвайки с предмишниците). В края на тази процедура можете да напръскате лицето си със студена вода и да нанесете влажна забрадка върху слънчевия сплит.

Ябълков оцет

Не по-малко дейно национално лекарство е ябълковият оцет. Той съвършено понижава налягането с минимум двадесет и пет до тридесет и пет единици. Парчета плат, напоени с оцет, се слагат върху ходилата и се оставят за 15 минути.

Чай от мента

Също по този начин, много постоянно срещано средство за събаряне на кръвното налягане е елементарният чай от мента или чаша минерална вода, смесена със супена лъжица мед и сок от половин лимон. Изпийте едновременно. Налягането се понижава с 15-20 единици в границите на 20-30 минути.

Топла вода за ръцете

Можете да намалите високото кръвно налягане с вана за ръцете. Температурата на водата би трябвало да бъде към 45 градуса, времето на процедурата е 10 минути.

Релаксация

При внезапен скок на налягането, преди всичко, би трябвало да се отпуснете и да се опитате да задържите дъха си, до момента в който издишвате за 8-10 секунди в продължение на 3 минути. Тази техника може доста бързо да понижи налягането с 30 единици.

Ако налягането стартира да се покачва, тогава можете да пиете валериан и просто да легнете. Но не забравяйте, че честите скокове на кръвното налягане могат да се трансфорат в хипертония, тъй че не би трябвало да практикувате самолечение, а е по-добре да потърсите помощ от експерти навреме. Хипертонията е основният провинен за множеството инсулти и коронарната болест на сърцето.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР