Високопоставени представители на американското правителство са омаловажили информациите за изстрелването

...
Високопоставени представители на американското правителство са омаловажили информациите за изстрелването
Коментари Харесай

САЩ неглижираха поредното изстрелване на севернокорейски ракети

Високопоставени представители на американското държавно управление са омаловажили информациите за изстрелването на две ракети с дребен обхват на деяние от Северна Корея през уикенда, заяви Ройтерс.

Източниците са споделили, че президентът Джо Байдън е все по този начин отворен за разговор с Пхенян.

Американските представители са декларирали, че въпросните ракети не са в обсега на другите резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Те са съобщили още, че администрацията на Байдън е покрай довеждане докрай на прегледа на политиката във връзка с Северна Корея и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан ще разиска тематиката идната седмица с сътрудниците си от Япония и Южна Корея.

Южнокорейската войска удостовери информациите за пуска и заяви, че две крилати ракети са били изстреляни от западния бряг на Северна Корея в неделя. Това е първият прочут севернокорейски ракетен пуск след встъпването в служба на американския президент Джо Байдън през януари.

Самият Байдън на връщане от посещаване в Охайо не отдаде огромно значение на изстрелването. " Според министерството на защитата това е нещо всекидневно ", съобщи президентът пред публицисти на въпрос дали това е провокация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР