Високопоставен служител на ООН предупреди, че половината от населението на

...
Високопоставен служител на ООН предупреди, че половината от населението на
Коментари Харесай

ООН: Половината от населението на Газа гладува

Високопоставен чиновник на Организация на обединените нации предизвести, че половината от популацията на Газа гладува, до момента в който боевете там не престават.


Карл Скау, заместник-директор на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации, съобщи, че единствено дребна част от нужните доставки са съумели да влязат в линията и девет от 10 души не могат да се хранят всеки ден.

Условията в Газа са създали доставките " съвсем невъзможни ", сподели Скау.

Израел твърди, че би трябвало да продължи въздушните удари по Газа, с цел да ликвидира Хамас и да върне израелските заложници вкъщи.

Говорителят на Израелските сили за защита подполковник Ричард Хехт съобщи пред Би Би Си, че " всяка гибел и болежка на цивилно лице е мъчителна, само че ние нямаме опция ".

" Правим всичко допустимо, с цел да влезем колкото се може повече в линията Газа ", сподели той.

Ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето твърди, че Израел е умъртвил повече от 17 700 поданици на Газа по време на ответната си акция, в това число повече от 7000 деца.

Международният напън и краткотрайното седемдневно преустановяване на огъня предишния месец разрешиха на някои от извънредно нужните помощи да влязат в линията Газа, само че Световната продоволствена стратегия упорства, че в този момент е нужен втори граничен пункт, с цел да се отговори на търсенето.

Според Скау девет от всеки 10 фамилии в някои региони прекарват " през целия ден и нощ без никаква храна ".

Хората в Хан Юнис в южната част на Газа - град, който в този момент е обкръжен от два фронта от израелски танкове, споделят, че ситуацията там е извънредно.

Д-р Ахмед Мограби, шеф на отделението по пластична хирургия и изгаряния в единственото останало здравно заведение в града - болничното заведение " Насър ", се бори със сълзите си, до момента в който приказва пред Би Би Си за неналичието на храна.

" Имам щерка на три години, тя постоянно ме моли за някакви сладкиши, ябълки, плодове. Аз не мога да ги осигуря. Чувствам се беззащитен ", споделя той.

" Няма задоволително храна, единствено ориз, единствено ориз, можете ли да повярвате? Ядем един път, единствено един път дневно ", показа лекарят./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР