Високопоставен руски служител е получил задача да организира подобие на

...
Високопоставен руски служител е получил задача да организира подобие на
Коментари Харесай

САЩ: Окупаторите подготвят подобие на референдум

Високопоставен съветски чиновник е получил задача да провежда сходство на на референдум, посредством който Русия да анексира украински територии. Това съобщи представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, уверил, че гласуването може да се състои в скоро време, съобщи Франс прес.

Сергей Кириенко, зам.-началник на президентската администрация в Русия, управлява напъните, ориентирани към опит за присъединение към Русия на украински територии, който, в случай че сполучи, ще бъде противозаконен, сподели Ведант Пател на брифинг за публицисти. Белият дом към този момент предизвести на 24 август, че Москва може да разгласи един или няколко " противозаконни " референдума в окупирана Украйна през околните седмици.

" Подобието на референдум ще е опит да се придаде привидна легитимност на едно явно присвояване на земи, което би нарушило украинската конституция и интернационалните закони ", продължи Пател. " Съединени американски щати и интернационалната общественост знаят истината, а тя е, че цяла Украйна е и ще си остане Украйна ", добави той.

Американските управляващи прецизираха на 24 август, че тези референдуми може да се състоят в Херсон, в Запорожието, в сепаратистките райони към Донецк и Луганск, както и в Харков, втория по величина град в страната. През март 2014 година Русия анексира украинския полуостров Крим след намеса на съветски специфични сили и референдум за присъединение, неодобрен от Киев и Запада като противозаконен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР