Високопоставен палестински лидер изрази остро възмущение от заплахата на американския

...
Високопоставен палестински лидер изрази остро възмущение от заплахата на американския
Коментари Харесай

Палестинците бесни от изнудването на Тръмп

Високопоставен палестински водач изрази остро отвращение от опасността на американския президент Доналд Тръмп, че ще спре финансирането на палестинската власт, наричайки неговите изявления в " Туитър " " изнудване ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Ханан Ашрауи уточни в изказване, че Тръмп " без да пита унищожи самите основи на мира ", признавайки Йерусалим за столица на Израел през предишния месец. Тя настоя, че палестинците " няма да бъдат изнудвани ".

Тя също по този начин сподели, че " Тръмп саботира нашия блян към мир, независимост и правдивост ".

Съединени американски щати предоставиха на палестинците над 5 милиарда $ помощ в региона на стопанската система и сигурността от средата на 1990-те години насам, съгласно данни на Конгреса на Съединени американски щати, като приблизително годишно 100 млн. $ са били заделяни от 2008 година насам за службите за сигурност на президента на Палестина Махмуд Абас.

Орязването на финансирането може да се окаже пагубно за Израел, който разчита на съдействието в региона на сигурността с Палестинската автономност, с цел да поддържа спокойствието в Западния бряг.

Междувременно от канцеларията на Абас разясниха по този мотив, че Йерусалим " не е за обмен ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР