Високопоставен израелски генерал от службите за сигурност е посетил мястото

...
Високопоставен израелски генерал от службите за сигурност е посетил мястото
Коментари Харесай

След оглед на мястото на атентата срещу Гешев: Израелски генерал от службите за сигурност препоръча международно разследване

Високопоставен израелски военачалник от службите за сигурност е посетил мястото на терористичната офанзива против основния прокурор Иван Гешев. Експертът е изразил мнение, че за откриване на причинителите ще се наложи интернационално следствие, оповестява.

Причината – точното наличие на веществото, употребявано за изработката на бомбата не може да се откри без задълбочена експертиза. Бившият военачалник от израелските спецслужби е бил безапелационен, че причинителите са работили професионално, като металните сачми, които са били в допълнение вложени в изработката за бомбата са целили както превъзмогване на специфичната бронировка на автомобила на обвинител №1, само че и съдбовни провали за пътуващите вътре. 

Експертът е подчертал, че е същинско знамение, че от взривната вълна и разпръснатите в региона сачми, не се е стигнало до засягането на пътуващи в същото време с колите си жители по пътя София-Самоков. 

Именно израелският специалист е показал на проверяващите версията, че единствената неточност на атентаторите е, че са задействали бомбата 1-2 секунди по-рано, като по този начин ударната вълна не е съумяла да засегне съдбовно бронирания автомобил, в който е пътувал Гешев.  

Израелският военачалник е посъветвал българските проверяващи да търсят улики за причинителите чрез специфична техника, с която разполагат непознати служби за сигурност.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР