Високопоставен член на управляващата партия на Русия са предложили национализиране

...
Високопоставен член на управляващата партия на Русия са предложили национализиране
Коментари Харесай

Ройтерс: Русия се готви да национализира собствеността на чужди компании, които напускат страната

Високопоставен член на ръководещата партия на Русия са предложили национализиране собствеността на задгранични компании, които приключват бизнеса си в страната, поради това, което Кремъл назовава „ специфична военна интервенция “ в Украйна, оповестява Ройтерс.

Няколко задгранични компании, в това число Ford (F.N) и Nike, оповестиха краткотрайно затваряне на магазини и заводи в Русия, с цел да окажат напън върху Кремъл да спре нашествието си в прилежаща Украйна, защото са нарушени веригите им за доставки.

В изказване, оповестено в понеделник вечерта на интернет страницата на " Единна Русия ", секретарят на генералния съвет на ръководещата партия Андрей Турчак споделя, че интервенциите по затварянето на бизнеси в страната са " война " против жителите на Русия.

В изказването се загатва финландските частни хранителни компании Fazer, Valio и Paulig, които бяха едни от последните, които оповестиха, че преустановяват краткотрайно своя бизнес в Русия.

„ Единна Русия предлага национализиране на индустриалните предприятия на фирмите, които афишират излизането си и закриването на производството си в Русия по време на специфичната интервенция в Украйна “, сподели Турчак.

Това е последна мярка, само че няма да поносим да ни притискат в ъгъла и ще защитим народа си. Това е същинска война, не против Русия като цяло, а против нашите жители “, споделя той.

„ Ще предприемем строги ответни ограничения, действайки в сходство със законите на войната “, сподели Турчак.

Главният изпълнителен шеф на Paulig съобщи в имейл до Reuters, че това няма да промени проектите му да се отдръпна от Русия. Fazer, Valio не пожелаха да разясняват пред Ройтерс обстановката.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР