Високопоставен бос от мафиотската организация надрангета, укриващ се от 2016

...
Високопоставен бос от мафиотската организация надрангета, укриващ се от 2016
Коментари Харесай

Арестуваха високопоставен бос от ндрангета в Южна Италия

Високопоставен необут от мафиотската организация надрангета, укриващ се от 2016 година, е бил задържан в селски регион в родната си област Калабрия, заяви италианската полиция, представена телевизия RAInews24.

Полицията съобщи, че 57-годишният Джузепе Пеле е бил открит нощес в къща в Кондофури, малко градче покрай планината Аспромонте.

„ Това е изключително значим арест, тъй като Пеле беше измежду тези, които вземаха стратегическите решения в ндрангета”, сподели прокурорът от отдел „ Антимафия” Гаетано Пачи, представен от организация АНСА.

Пеле ще излежи присъда от две години, пет месеца и 20 дни за участие в мафиотска организация и опит за изнудване, а до момента в който се укриваше против него беше издадена и още една заповед за арест по обвинявания в други закононарушения, свързани с мафиотска активност.

Ндрангета задмина сицилианската мафия „ Коза ностра” като най-влиятелната мафиотска организация и е считана за водещия вносител на кокаин в Европа, отбелязва RAInews24.

Историческата база на извънредно потайната организация е в региона Калабрия, само че тя реализира опити за навлизане по целия свят, в това число в Германия, Северна Америка и Австралия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР