Високопоставен американски дипломат заяви пред CNN, че въпреки трудностите, които

...
Високопоставен американски дипломат заяви пред CNN, че въпреки трудностите, които
Коментари Харесай

Подкрепата на Запада за Украйна ще остане твърда въпреки мрачната зима на хоризонта: Американски дипломат

Високопоставен американски посланик съобщи пред CNN, че макар компликациите, които се чакат през идващите месеци - от световната рецесия с разноските за живот до дефицита на сила през жестоката европейска зима - съгласно тях западният алианс ще остане обединен в поддръжката си за Украйна.

В диалог със CNN от централата на НАТО в Брюксел Джулиан Смит, непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО, съобщи, че остава оптимист, че Западът ще продължи да поддържа Украйна по метода, по който го прави от началото на спора.

" Това приказва за силата на съюза. Това може да докара до някои сложни диспути и полемики, само че въз основа на нашия опит знам, че ще се оправим ", сподели тя и добави, че това няма да ни " докара до разцепление ".

В мненията си, направени през седмицата, в която се навършват шест месеца, откогато на 24 февруари съветският президент Владимир Путин подреди на силите си да нахлуят в Украйна, Смит също по този начин непосредствено опроверга съветските изказвания, че Съединени американски щати и НАТО са директно забъркани в спора.

Що се отнася до бъдещо присъединяване на НАТО в спора, Смит повтори изказването, че " нито Съединени американски щати, нито НАТО са страна в спора ", като акцентира, че единственото присъединяване на НАТО е " несмъртоносно ".

Смит признава, че има " кътчета по света, където съветският роман наподобява се популяризира ", а изясняването на обстановката " ще бъде непрекъснато предизвикателство за Алианса да продължи да показва действителността ".

Съединени американски щати и НАТО дават оръжия и разследваща информация на Украйна; при започване на август Русия упрекна Вашингтон в директно присъединяване във войната.

Дезинформацията и съперничещите си разкази са присъщи за този спор още от първия ден. Неотдавна Москва упрекна украинските специфични служби за убийството на Даря Дугина, съветска политическа коментаторка и щерка на известния ултранационалистически идеолог Александър Дугин.

Украйна отхвърля да е забъркана в убийството на Дугина и дефинира съветските изказвания като небивалица. Преди гибелта си Дугина е била редактор на съветски уебсайт.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР