Високопоставен афганистански шеф на полицията и журналист са сред най-малко

...
Високопоставен афганистански шеф на полицията и журналист са сред най-малко
Коментари Харесай

Висш афганистански служител и журналист са убити при стрелба на американската среща за сигурност

Високопоставен афганистански началник на полицията и публицист са измежду минимум тримата починали, когато стрелец откри огън на срещата на високо ниво за сигурност, на която е участвал и висшия американски командващ военачалник Скот Милър, оповестиха публични лица, представени от БГНЕС.
Най-малко 12 души бяха ранени, в това число трима американци и един недодялан губернатор в нахлуване, отговорност за което поеха талибаните, съобщи Агенция Франс Прес. Нападението идва два дни преди дълго отлаганите парламентарни избори в Афганистан.
Според данните Милър не е ранен.
Силите за сигурност окупираха южния град Кандахар след стрелбата, като затвориха магазините и изпратиха по домовете им ужасените цивилни жители, които към този момент са нащрек за набези.
Талибаните обявиха, че Милър и военачалник Абдул Разик - шефът на полицията в провинция Кандахар, който се слави със своята свирепост - са били цели на стрелбата.
" Генерал Разик и шефът на провинциалната разследваща работа са били убити, а губернаторът е в сериозно положение ", съобщи почитан държавен чиновник пред Агенция Франс Прес, потърсил анонимност.
Шест от телохранителите на Разик и двама чиновници на разследващите служби също са ранени при нападението, осъществено от един от чиновниците на губернаторския личен състав, заяви формалният чиновник.
„ Стрелецът беше погубен “, добави той.
Загинал е и един афганистански публицист, работещ за държавни медии, съобщи в изказване групата за медийна поддръжка НАИ.
Афганистански чиновник по сигурността съобщи пред Агенция Франс Прес, че нападението е осъществено, когато чиновниците, в това число Милър, са напускали срещата.
Разик, антиталибански боен, беше прочут като една от крепостите против бунтовниците в Кандахар, тяхното отечество и преди този момент е преживявал голям брой опити за ликвидиране.
Той от дълго време контролираше провинцията с желязна ръка и беше упрекнат в потреблението на секрети камери за изтезания. Обвинения, които той твърдо отхвърляше.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР