Високопланинските проходи Шипка“, Република“ и Троянски“ са затворени за движение

...
Високопланинските проходи Шипка“, Република“ и Троянски“ са затворени за движение
Коментари Харесай

Проходите „Шипка“, „Република“ и „Троянски“ са затворени за движение

Високопланинските проходи „ Шипка “, „ Република “ и „ Троянски “ са затворени за придвижване заради изобилен снеговалеж и преспи. Ограничено е придвижването на всички моторни транспортни средства на територията на област Разград, а в област Смолян колите до 12 тона би трябвало да са наложително с вериги. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да лимитират през днешния ден пътуването в Източна България и Родопите и в случай че не им се постанова незабавно пътешестване да отсрочат тръгването.

Поради изобилен снеговалеж и навявания е спряно придвижването на товарните камиони над 12 т през проходите „ Котленски “ и „ Ришки “, както и по републиканските пътища в областите Русе, Търговище, Ловеч, Шумен, Ямбол и Смолян. По първокласните пътища в областите Велико Търново и Монтана и по второкласния път Русе – Силистра също е лимитирано придвижването на камионите над 12 тона. Поради мощен снеговалеж и вятър е спряно придвижването за МПС над 12 тона по първокласния път Кюстендил – Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево и по второкласния път Дупница – Кюстендил.

Заради разчистване е стеснен трафикът на тежкотоварните коли над 12 тона по автомагистрала „ Хемус “ от София до Боаза и по автомагистрала „ Струма “ на територията на областите София, Перник и Кюстендил.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР