Високоенергийно акустично събитие. Това е последната версия на атрактивния взрив

...
Високоенергийно акустично събитие. Това е последната версия на атрактивния взрив
Коментари Харесай

Метеорит е гръмнал снощи над Киев, това е последната версия


Високоенергийно акустично събитие. Това е последната версия на атрактивния гърмеж над Киев късно нощес. Огненото кълбо, което с гръм освети украинската столица малко преди 22 ч. и изплаши много жителите, наподобява е провокирано от астероид, а не от съветска ракета, каквито бяха първичните терзания.

„ В 21:57 в сряда се е случило „ високоенергийно акустично събитие “, евентуално обвързвано с нахлуването на галактическо тяло в плътните пластове на атмосферата “, пишат украинските медии, цитирайки основния център за специфичен надзор към Държавната галактическа организация на страната. Информацията обаче още се прецизира.

Яркият гърмеж беше свързван и с паднал сателит на НАСА, само че от американската галактическа организация отхвърлиха връзка със случая. В началото на седмицата от НАСА предизвестиха, че изведеният от употреба научно-изследователски сателит RHESSI ще навлезе в земната атмосфера точно в сряда. Но пред БиБиСи пиарът на организацията Роб Маргет е декларирал, че по време на детонацията над Киев спътникът още е бил цялостен и в орбита.

Украинските военни също допускат, че белият на цвят гърмеж нощес е провокиран от рухване на сателит или астероид. Че не е съветска ракета излиза наяве и от обстоятелството, че няма потърпевши и осколки, т.е. обектът е изгорен напълно, преди да падне на земята. При това сирените за въздушна паника са се присъединили след, а не преди гърмежа.

Първоначалната информация беше, че украинската противовъздушна защита (ПВО) е пресрещнала съветска ракета. Даже шефът на президентският офис Андрий Ермак написа в своя телеграм-канал: „ Не се безпокойте за НЛО. Това е нашата Противовъздушна отбрана “. После обаче постът му беше заличен – Противовъздушна отбрана над Киев изобщо не се е задействала нощес, въпреки че е в цялостна бойна подготвеност непрестанно.

Иначе руснаците не стояха мирни и тази нощ. В няколко украински града още веднъж имаше тежки гърмежи, най-вече в гр. Днипро. „ През нощта съперникът още веднъж нападна с ударни дронове и управляеми бомби. Нашите зенитно-ракетни войски унищожиха 10 от 11-те дрона Shahed-136/131 “, се споделя в известие на пресслужбата на въздушните сили на украинската войска.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР