Високоефективна техника за изсушаване стои неизползваема след наводнението, което засегна

...
Високоефективна техника за изсушаване стои неизползваема след наводнението, което засегна
Коментари Харесай

Манолова призова EVN да опрости сметки на пострадали от наводненията

Високоефективна техника за изсушаване стои неизползваема след наводнението, което засегна десетки домове в община Камено. Това разгласи обмудсманът Мая Манолова , представена от " Дарик ".

Според нея предоставените от Български червен кръст електрически влагоабсорбатори даже не са разопаковани, защото хората се тормозят от високи сметки за електричество.

36 са къщите в доста неприятно положение след поройните дъждове в Бургаско от края на предишния месец. За да могат хората да прекарат зимата в тях ще се наложи процедура по изсушаване на пространствата. Едва по-късно ще може да се пристъпи към ремонтни работи на главните – кухня и спалня, счита Мая Манолова.

Общественият бранител е отправил апел към електроразпределителното сдружение EVN за опрощаване на ноемврийските сметки за ток на засегнатите от наводнението семейства в община Камено.

“На тези фамилии ще им се наложи да употребяват високоенергоемка изсушителна техника с каквато БЧК разполага и е предоставена на община Камено. Тази техника все още не се употребява точно тъй като ще увеличи доста сметките за ток. Очаквам управлението на EVN да прояви обществена сензитивност и да поддържа хората, които така и така им заплащат ежемесечно и способстват за големите облаги на това дружество”, изясни Манолова.

До дни ще бъде направен и лист с адресите на къщите, чиито сметки за ток ще настояваме да бъдат поети от EVN, сподели още Манолова. Описът към този момент е почнал от кмета на община Камено Жельо Вардунски.

„ Надявам се на незабавна реакция. Със сигурност не става дума за големи суми. Касае се за семейства, които ще би трябвало да платят сред 36 и 57 лв. за ток. Всички знаем какви сметки образува това сдружение всеки месец. За тях това би била дребна сума, само че за хората е от извънредно значение “, съобщи още публичният медиатор.

Институцията на омбудсмана също се включва в поддръжката на потърпевшите в община Камено със средства за ремонтна на детската градина в село Черни връх, заяви Манолова и добави: „ От националната акция „ Великден за всеки “ останаха непотърсени ваучери за 30 000 лв., които ще предоставим за главно поправяне на тази детска градина. “

251 000 лв. са събрани от акцията на БЧК досега. Събирането на средства продължава, разгласи Манолова, която е съпредседател на Обществения съвет, който разпределя помощта.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР