Високият холестерол е състояние, което засяга милиони хора по света.

...
Високият холестерол е състояние, което засяга милиони хора по света.
Коментари Харесай

Този проблем със съня издава висок холестерол

Високият холестерол е положение, което визира милиони хора по света. Но повече от тях даже не осъзнават за съществуването му. За страдание, високият холестерол постоянно е предходник на животозастрашаващи положения като сърдечен удар или инсулт. 

Проучване преглежда евентуална връзка сред проблемите със съня и високите равнища на холестерол. Учените са разкрили, че постоянно компликациите при заспиване може да бъдат признаци на проблеми с липидите.
Д-р Дон Грант от Independent Pharmacy (Великобритания) споделя, че изследването не е съумяло да откри изрично причинно-следствената връзка сред тези два казуса. 
Назоваха двата най-достъпни плода против висок холестерол
Повишеният холестерол в кръвта е продължителен проблем за милиони хора, водещ до съществени последствия за сърдечносъдовата система. Често заболели...
Прочети повече
" Но това е един от най-хубавите способи да се дефинира дали имате висок холестерол. Следете режима на съня си, с цел да не ви се постанова да търсите здравна помощ по неотложност ", поучават специалистът. 

Но все пак учените съумяват да открият връзка сред съня и високия холестерол. Те стигат до извода, че както прекомерно многото, по този начин и прекомерно дребното сън въздействат отрицателно на равнищата на липидите.

В изследването са взели участие 1666 мъже и 2329 дами на възраст над 20 години. Изследователите стигат до извода, че спането по-малко от пет часа на нощ усилва риска от високи равнища на триглицериди и ниски равнища на HDL при дамите.

Как да предотвратим високия холестерол?
Има метод да понижим неприятния холестерол без медикаменти
Кардиолозите споделят, че хората под 40 години не би трябвало да се лимитират в потреблението на обичаните си храни, когато поправят равнищата н...
Прочети повече
Здравословната и уравновесена диета може да предотврати покачването на равнищата на холестерола. Например, замяната на храните с наситени мазнини с такива, съдържащи ненаситени мазнини, като скумрия и сьомга, тиквени семки, авокадо, бадеми и кашу, може да помогне за понижаване на равнищата на холестерола.

Следете и приема на изкуствени трансмазнини, намиращи се в модифицирани храни като бисквити и сладкиши. Това също е от голяма важност за управление на равнищата на холестерола. Затова не забравяйте да ревизирате написаното на етикета, преди да консумирате дадена храна!

Важно: Статията е само с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за самодиагностика или самолечение!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР