Високият холестерин е изключително опасно състояние, при което имаме повишено

...
Високият холестерин е изключително опасно състояние, при което имаме повишено
Коментари Харесай

Видите ли това по лицето си - имате висок холестерол

Високият холестерин е извънредно рисково положение, при което имаме нараснало равнище на мазнини в кръвта. Молекулите на тези мазнини се натрупват последователно по стените на артериите и образуват плака, която пречи на богатата на О2 кръв да стигне до сърцето и мозъка. На този стадий на разнообразни елементи на тялото, в това число лицето може да се появят признаци, че равнището на " неприятния " холестерол към този момент отдавна е високо.

Високият холестерол може да бъде мъчно видим в началните стадии поради неналичието на забележими признаци. Ето за какво, с цел да се разпознава това положение на ранен стадий, е належащо постоянно да се вършат проби за равнището на холестерол в кръвта. Това е доста значимо, защото ранната диагностика може доста да понижи вероятността от развиване на затруднения в бъдеще.
Видите ли това под ноктите си - имате висок холестерол или сърдечно заболяване
Появата на тъмни линии под ноктите може да е признак за неведнъж нараснали равнища на холестерол в кръвта, написа английският „ Daily...

Основната заплаха от високия холестерол е способността му да свива лумена на артериите, вследствие на което жизненоважните органи не получават в цялостен размер нужното им количество О2 и основни хранителни субстанции, от които се нуждаят, с цел да действат вярно. Колкото по-дълго не се лекува това положение, толкоз по-висок е рискът от развиване на атеросклероза, която от своя страна може да докара до сърдечен удар.

Атеросклерозата се характеризира с отсрочване на мазнини, холестеролни молекули и други субстанции по стените на артериите. Тези отлагания се назовават атеросклеротични плаки, изясняват от клиниката Майо. Тези плаки предизвикват свиване на артериите, блокирайки притока на кръв. Намаленият тонус на лицевите мускули може да послужи като сигнален знак, че кръвта не се доставя пълноценно до тъканите на лицето, написа „ Дейли Експрес “.

Ако имате атеросклероза на артериите, водещи до мозъка, може да развиете признаци и признаци като ненадейно изтръпване или уязвимост в ръцете и краката, затруднено говорене и заспалост. Временна загуба на зрение на едното око или тромавост на лицевите мускули също могат да бъдат признаци на атеросклероза, изясняват специалистите от клиника Майо.

Тези признаци нормално демонстрират видимо свиване на лумена на артериите и предизвестяват, че сте застрашени от инсулт. Лечението би трябвало да стартира допустимо най-скоро, с цел да се понижи рискът от увреждане или даже гибел. Често затрудненията, свързани със свиване на артериите, засягат краката, защото мускулите на краката изискват повече О2, което е обвързвано с по-голямо физическо натоварване.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР