Високите цени на горивата в момента се определят от страните,

...
Високите цени на горивата в момента се определят от страните,
Коментари Харесай

Ревизоро: Цените на горивата са високи заради скъпия петрол

" Високите цени на горивата сега се дефинират от страните, производителки на нефт и страната няма механизми, с които да ги понижи ", разяснява депутатът от „ Обединени патриоти ” Емил Димитров – Ревизоро в сътрешния блок на Нова телевизия.  

Той уточни, че високите цени не са преференциални и за производителите и търговците на горива у нас, защото водят до нарастване на контрабандата и сивия бранш. Държавата обаче нямала механизми за намаляването им. 

„ Високата цена на горивата на никого не е приятна, за страната също не е добре. Държавата взима Данък добавена стойност и данък – да го понижи или да не го взима, с цел да бъдат евтини горивата? Тогава протестиращите, които считат, че страната има лостове да понижи цените да кажат на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, просвета, обучение. Защото страната, с цел да действа, взима налози, мита, такси ”, разяснява Ревизоро.

По думите на Емил Димитров високите цени сега се дефинират от ОПЕК, а от цената на петрола зависи и цената на горивата.

„ Вие сутринта започнахте с новината за наказванията, които Съединени американски щати наложи на Иран. Иран е третият по величина производител на нефт. В момента, в който Иран няма да може да популяризира, би трябвало някой да компенсира това количество. Докато го компенсира цените се подвигат ”, илюстрира обстановката депутатът от групата на Патриотите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР