Високите технологии и лукса срещат универсалността, това е новият EQE

...
Високите технологии и лукса срещат универсалността, това е новият EQE
Коментари Харесай

Двойна премиера на EQE SUV - от Mercedes-Benz и от Mercedes-AMG

Високите технологии и лукса срещат универсалността, това е новият EQE SUV. Той е многофункционалният вид на извънредния бизнес авангард на Mercedes-Benz EQE. EQE SUV предлага нововъведенията на EQS, само че в това време е по-динамичен от EQS SUV. Новият EQE SUV е един от най-просторните представители в своя клас, само че въпреки всичко е по-компактен от седана EQE. С междуосие от 3030 милиметра той изостава с 9 сантиметра от бизнес лимузината. Външните размери на спортния автомобил са 4863/1940/1686 милиметра (дължина/ширина/височина). EQE SUV e четвъртият модел, след EQS, EQE и EQS SUV, употребяващ новата напълно електрическа платформа - EVA2.

До 590 км пробег
Със своята модулна идея на задвижване EQE SUV предлага мощ от 215 до 300 кВт. В взаимозависимост от оборудването и конфигурацията, автомобилът може да реализира пробег до 590 км по WLTP. А в някои случаи, новаторският програмен продукт за ръководство на батерията, който е разработка на Mercedes-Benz, може да се актуализира и отдалечено – over-the-air.

Богато съоръжение и асистиращи системи
Стандартно съоръжение на EQE SUV включва помощник за вниманието и концентрацията на лидера, деен спирачен помощник, деен помощник за поддържане на лентата, пакет „ Паркиране “ с камера за заден ход и помощник за ограничаване на скоростта. Налични са и спомагателни варианти в пакет Асистиращи системи и пакет Асистиращи системи Plus.

Особено еластичен и маневрен
Шасито на новия EQE SUV е с четири точково окачване начело и без значение, многоточково окачване откъм гърба. Благодарение на относително късото междуосие от 3030 милиметра и настройките на окачването, той е изключително чевръст и маневрен даже със общоприетоо съоръжение. Въздушното окачване AIRMATIC с регулируемо демпфиране ADS+ се предлага като спомагателна алтернатива. А с цел да се усили просветът, автомобилът може да се повдигне с до 30 милиметра. Като алтернатива се предлага и завиваща задна ос с ъгъл на отклоняване до 10 градуса.

MBUX Hyperscreen
В EQE SUV ще откриете и най-новото потомство на мултимедийната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience). С по този начин наречения „ нулев пласт “ на системата потребителят не би трябвало да търси най-често употребяваните функционалности през подменюта или да подава гласови команди. Най-важните приложения постоянно се оферират контекстуално на началния екран. Акцент в интериора е и опционалният MBUX Hyperscreen.

Революционната технология на фаровете DIGITAL LIGHT (опция) прави вероятни новаторски функционалности като прожектиране на спомагателни маркировки или предупредителни знаци върху пътя. Друг акцент в оборудването е HEPA-филтърът, който пречиства постъпващият извън въздух и е с доста високо равнище на пречистване, с успеваемост от 99,65%. Удобното зареждане на EQE SUV вкъщи или на обществени зарядни станции с изменчив ток е допустимо с помощта на интегрирания заряден модул с мощ 11 кВт или 22 кВт.

Новият Mercedes-AMG EQE SUV - повсеместен кросовър със спортни гени
Едновременно с премиерата на Mercedes-Benz EQE SUV спортната дивизия на немската марка Mercedes-AMG показа своята интерпретация на електрическия кросоувър. Това е първият напълно електрически SUV със характерните гени от Афалтербах. Със своя състезателен интериор с Dolby Atmos® и идея за задвижване, насочена към Performance, това е най-универсалният електромобил в портфолиото на Mercedes-AMG. Новият модел разполага с богато пространство за пасажери и багаж, а двата електрически мотора, ситуирани на двете оси, оферират мощ до 505 кВт или 687 к. с. Mercedes-AMG EQE SUV идва серийно с изцяло изменчиво задвижване на четирите колела, присъщото AMG въздушно окачване, завиваща задна ос и характерната за AMG стабилизация при наклоняване.

Продажбите на EQE SUV стартират в средата на месец декември 2022 година, а пазарната премиера е напролет на 2023 година

Силвър Стар е формален представител на немския тръст Mercedes-Benz AG за България за марките Mercedes-Benz и smart, на Daimler Trucks AG за марките Mercedes-Benz, Unimog и FUSO и на EvoBus за Mercedes-Benz и Setra. Компанията предлага целия набор от услуги за бизнес и крайни клиенти, включително продажба и следпродажбено обслужване на нови и използвани леки, лекотоварни и товарни коли и рейсове, както и продажби на аварийни елементи. Дилърските центрове на Силвър Стар се намират в София, Пловдив, Варна, Бургас и Евро Старс в Русе.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР