Високите сметки за електроенергия изправят пред огромно предизвикателство съществуването и

...
Високите сметки за електроенергия изправят пред огромно предизвикателство съществуването и
Коментари Харесай

Собственици на аптеки настояват за по-голяма надценка при лекарствата заради скъпия ток

Високите сметки за електрическа енергия изправят пред голямо предизвикателство съществуването и на аптеките. В същото време, медикаменти употребявани за лекуване на коронавирус, се намират все по мъчно в аптечната мрежа. За страдание, с аптеките се случва същото каквото с всички останали търговци.



Проблемът е, че аптеките продават контролирани артикули и не могат да калкулират тези сметки в продуктите, които продават. В аптеките, с изключение на, че е контролирана цената на медикаментите, е контролирано даже какво да бъде осветлението. То би трябвало да бъде 400 лукса, каква би трябвало да е температурата, и всичко това слага аптеките в доста затруднено състояние, тъй като просто няма от кое място да ги възстановят тези пари, изясни пред Българска национална телевизия Николай Костов от Асоциацията на притежателите на аптеки. По думите му, сметките за електричество нарастват към 3 пъти. Най-засегнати ще са дребните аптеки, които продават единствено медикаменти. Според него единственият метод е да се позволи по-голяма надценка. Намаляване на Данък добавена стойност няма да усили приходите на аптеките, счита Костов.

За страдание, някой би трябвало да заплати сметките и за жалост, това постоянно е потребителят, добави Николай Костов. Той разяснява и неналичието на редица медикаменти в аптечната мрежа, като съобщи, че в пандемията този лист се усилва. Дефицитът идва от доставчиците и ние подвластен от тях, призна Костов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР