Високите разходи за енергия накараха италианските организатори да преместят януарските

...
Високите разходи за енергия накараха италианските организатори да преместят януарските
Коментари Харесай

Преместиха стартовете от СК по ски-бягане в Ливиньо заради енергийната криза

Високите разноски за сила накараха италианските уредници да реалокират януарските надпревари от Световната купа по ски-бягане от центъра на Милано в планинския курорт Ливиньо, оповестиха от ФИС.

Италианската федерация по ски-бягане съобщи, че организирането на спринтовите надпревари на 21 и 22 януари в Милано, хазаин на Олимпийските игри през 2026-а година, изисква прекалено много сила за произвеждане и предпазване на неестествен сняг поради предстоящите високи температури, до момента в който в Ливиньо разноските ще бъдат доста по-малки.

„ Разбира се, ние се стремим да има допустимо минимум промени в първичната стратегия на календара. Въпреки това, ние сме наясно с провокациите, пред които са изправени уредниците в наши дни с световни проблеми, засягащи доста събития. Реагираме в точния момент, а Ливиньо е чудесна опция “, сподели шефът на надпреварите по ски тичане към ФИС Михал Ламплот.

От ФИС са инспектирали трасето в Ливиньо и и са одобрили програмата на надпреварата, което ще се организира на 21 януари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР