Високи технологии, хранителни технологии, биотехнологии, финтех, проптех, чисти технологии: технологичните

...
Коментари Харесай

Петте най-важни умения в ерата на бизнес технологиите

Високи технологии, хранителни технологии, биотехнологии, финтех, проптех, чисти технологии: софтуерните промишлености изживяват взрив - технологии има в съвсем всичко. Експерти от целия свят предсказват, че голяма част от новия бизнес в бъдеще ще се основава посредством синтеза сред технологии и стопанска система. Какво значи това за фирмите и по какъв начин мениджърите могат да се приготвят? Барбара Щьотингер - декан на WU Executive Academy (на снимката) , и Томас Функе - софтуерен специалист и съосновател на Tomorrow`s Education , показват петте основни умения, от които мениджърите ще се нуждаят в бъдеще, с цел да придобият солидни и холистични знания за технологиите и да схванат по какъв начин те ще се отразят на бизнеса им.
, оповестена през април 2021 година, разгласи, че " технология " е най-безполезната дума в британския език ", защото в днешно време на процедура всяка компания борави с технологии, въпреки и в доста необятен набор от приложения и посоки. Въпреки това публикацията е безапелационна по един въпрос: не можем да избягаме от технологиите. Никоя промишленост не може да си разреши да пренебрегне софтуерното развиване: " Без значение от бранша всеки бизнес се сблъсква с цифровизация, огромни данни и новаторски технологии, споделя Барбара Щьотингер, декан на Затова мениджърите и създателите се нуждаят от солидна експертиза по тематиките, свързани с технологиите и стопанската система - и това се отнася до всеки бизнес във всеки бранш. "
Теми, насочени към бъдещето: стабилно развиване, предприемачество и нови технологии
" Ключовите тематики в XXI век са, преди всичко, устойчивото развиване, което върви ръка за ръка с втората тематика - виновното предприемачество, и на трето място - задълбоченото схващане от технологиите в синтеза сред индивида и машината ", споделя Томас Функе - софтуерен специалист и съосновател на. Той прибавя: " Това е и повода, заради която, в съдействие с WU Executive Academy, разработихме новата онлайн Професионална магистърска стратегия по стабилно развиване, предприемачество и технологии, която се концентрира точно върху тези три основни сфери. "
Томас Функе - софтуерен специалист и съосновател на Tomorrow’s Education
А ето и петте основни умения във връзка с технологиите и бизнеса, от които мениджърите ще се нуждаят.
1. Ноу-хау за технологиите и техните вторични резултати
Технологиите въздействат на обществото по комплицирани способи, само че предприемаческите решения към момента се взимат с фокус върху увеличение на приходите, нахлуване на нови пазари и подриване на съществуващите бизнес модели благодарение на софтуерните нововъведения. " В този развой постоянно се подценява фактът, че изкуственият разсъдък се програмира от човешки същества, което значи, че е мощно обиден от публичните предубеждения и настройки ", изяснява Томас Функе. Първоначалното предопределение на една нова технология постоянно се трансформира в нещо напълно друго. Понякога е мъчно да се плануват последствията от развиването на технологиите (които в някои случаи могат да бъдат животозастрашаващи).

" GPS системата е в началото създадена от американските военни за локализиране на местоположението на бойни кораби и оръжейни системи ", прибавя Томас Функе. Днес GPS системи има в множеството коли. От мениджърите все по-често се желае да помислят върху евентуалните резултати и последици от новите технологии върху хората, бизнеса и обществото. " В същото време въпросите, свързани с цифровата нравственос при потреблението на технологии, стават все по-релевантни, само че не престават да играят дребна роля при бизнес планирането. Това незабавно би трябвало да се промени ", споделя Барбара Щьотингер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР