Високата цена на Интернет за африканците се повиши още повече

...
Високата цена на Интернет за африканците се повиши още повече
Коментари Харесай

Интернет поевтиня навсякъде, освен в Африка

Високата цена на Интернет за африканците се увеличи още повече през последната година. Жителите на континента заплащат най-вече за услугата по отношение на междинния месечен приход, излиза наяве от проучване на Алианса за наличен интернет(A4AI), представено от Quartz. То демонстрира, че междинната цена за GB се е нараснала в Африка, до момента в който на други места се е намалила.

Това е първата смяна в ценовите трендове, откакто A4AI стартира да мери цените преди 4 години. Често срещаната цена от $35 за GB в континента затруднява достъпа на доста африканци до мрежата. Разходите са прекомерно високи за стандарта на живот там.

Въпреки това даже фактът, че африканците имат опция да употребяват Интернет, приказва за нововъведението и напредъка на континента през последните години. Необходимо е бариерите да се смъкват още, с цел да може повече хора да се възползват от мрежата.

В международен мащаб от 100-те страни, прегледани в отчета, едвам в 30 цените за широколентова връзка са съобразени със междинния приход. Това значи, че 1GB данни коства не повече от 2% от междинния приход. В Африка хората би трябвало да платят доста по-висока цена. В 16 страни от континента 1GB Интернет коства повече от 10% от междинния месечен приход.

Високите цени обаче не са единствения проблем на африканците. На доста места мрежата е ограничавана или забранявана. Доклад на интернационалната организация ICT Policy за Източна и Южна Африка сочи, че възбраните се ползват в страни с властническо ръководство. Всъщност от 22 африкански страни, които са прекъснали достъпа до Интернет за последните пет години, 77% са с диктаторски режими, а 23% са частични демокрации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР