Висока оценка на ЕК за напредъка на България, това заяви

...
Висока оценка на ЕК за напредъка на България, това заяви
Коментари Харесай

Стоянов: Висока оценка на ЕК за напредъка на България

Висока оценка на Европейска комисия за напредъка на България, това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в Люксембург на съвещанието на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “


„ Високата оценка в отчета на Европейската комисия, в който се отбелязва напредъкът на България и Румъния във връзка с осъществяването на пилотните планове за въвеждане на бързи процедури по убежището и връщанията на нелегално минали незаконни мигранти, е следващото доказателство, че се движим в вярната посока. Отчетено е и доста положителното ни взаимоотношение с Европол и Фронтекс, както и връзката с трети страни “.

В този смисъл той посочи общите ограничения, набелязани по време на срещата през предходната седмица с Али Йерликая - министър на вътрешните работи на Турция, страна - стратегически сътрудник в битката с незаконната миграция.

Постигнатото досега от страната ни е мощен коз за реализиране на задачата за приемане на България в Шенген до края на актуалната година - акцентира вътрешният министър. Готовността ни да демонстрираме напредъка министър Стоянов ще съобщи и по време на срещата с министъра на миграцията на Нидерландия, планувана в границите на работната аудиенция в Люксембург. Продължава интензивният разговор и с Австрия, където през идната седмица на посещаване ще бъде българска делегация, водена от министър-председателя акад. Николай Денков. „ В конкретика ще представим постигнатия досега прогрес. Вече осъществяваме заложените от новото управление цели - доста понижаване на броя на недопуснатите през българо-турската граница незаконни мигранти, значителен спад в броя на задържанията навътре в страната, както и в % на задържанията на излаз на българо-сръбската граница “, съобщи министър Стоянов и напомни, че през юли и август предотвратените опити за нелегално влизане в страната доближиха до 1500 на денонощие, а сега са не повече от 400.

По време на присъединяване си в Съвета по правораздаване и вътрешни работи министър Калин Стоянов показа ограниченията, с осъществяването на които България способства за действието на Шенгенското пространство. В хода на полемиките страната ни поддържа бързото приемане на регламента за битка със половото принуждение над деца. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР