Височината на Айфеловата кула се е увеличила с 6 метра

...
Височината на Айфеловата кула се е увеличила с 6 метра
Коментари Харесай

Айфеловата кула вече е по-висока

Височината на Айфеловата кула се е нараснала с 6 метра и е достигнала 330 метра след инсталирането на нова радиоантена. „ Новата 6-метрова антена ще усъвършенства предаването на сигнал за цифровите радиа. Антената ще добави към този момент конфигурираните предаватели и ще разреши лъчение на към 30 телевизионни канала и 32 радиостанции за 12 милиона поданици на столичния район ", се споделя в известие на администрацията, която дава отговор за кулата, оповестено в обществената мрежа Twitter.

Новото устройство е инсталирано на върха на кулата благодарение на хеликоптер. Самата интервенция е лишила 15 минути, само че е подготвяна съвсем една година. За осъществяване на работа на огромна надморска височина всички операции е трябвало да бъдат съгласувани с кметството на Париж, Министерството на културата и полицията. Инсталирането на антена с тегло към 350 кг коства близо 1 млн. EUR.

Известната кула, ситуирана в центъра на Париж, е издигната по план на инженера Гюстав Айфел за Световното ревю от 1889 година, което от своя страна е отдадено на стогодишнината от Френската гражданска война. По това време височината ѝ е 312 м, след което е увеличена на 324 м. Строителните работи стартират през януари 1887 година и не престават 2 години, 2 месеца и 5 дни. Първоначално кулата е трябвало да бъде краткотрайна конструкция, само че Айфел потвърждава, че неговото дело е от огромно значение за разнообразни физически опити, по-специално тези, свързани с радиокомуникациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР