Visa вижда в криптовалутите огромна вертикална възможност за растеж(снимка: CC0

...
Visa вижда в криптовалутите огромна вертикална възможност за растеж(снимка: CC0
Коментари Харесай


Visa вижда в криптовалутите огромна верти


Visa вижда в криптовалутите голяма отвесна опция за напредък
(снимка: CC0 Public Domain)

Visa стартира да предлага нови консултантски услуги, с цел да помогне на своите клиенти да се ориентират в света на криптовалутите. Американската банка UMB първият клиент, който към този момент употребява крипто-консултантските услуги.

Разплащателният оператор разгласи, че неговата нова процедура за консултиране по отношение на криптовалути ще предлага препоръки на финансови институции, търговци на дребно и други компании за всичко – от въвеждането на крипто-технологии до изследването на така наречен незаменими токени (NFT).

Решението на Visa свидетелства за сериозния ѝ ангажимент. От 1 октомври 2020 година до 30 септември 2021 година компанията е обработила 3,5 милиарда $ в транзакции в цифрова валута посредством своите схеми за крипто-свързани карти, по думите на Никола Плекас, европейски водач по криптовалутите във Visa.
още по темата
„ Някои от водещите тържища имат милиони или, в някои случаи, десетки милиони консуматори ”, сподели Плекас пред, добавяйки, че компанията разрешава на потребителите да харчат своите криптовалути при над 80 милиона търговци.

Visa се надява, че нейните крипто-консултации ще оказват помощ за всеобщо нахлуване на цифровите валути. Подобно на съперника Mastercard, компанията вижда криптовалутите като основна опция за напредък, защото бизнесът ѝ се уголемява в области отвън обичайните заплащания с карти.

„ Криптовалутите за нас са голяма нова отвесна опция за напредък. Ще продължим да се фокусираме върху развиването на този бизнес отсега нататък ”, сподели Плекас.

Проучване на Visa разкри още, че 94% от потребителите й към този момент имат известно равнище на осведоменост по отношение на, а близо една трета са употребявали такава като капиталов инструмент или средство за продан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР