Вирусните заболявания създават проблеми на милиони хора всяка година. Стига

...
Вирусните заболявания създават проблеми на милиони хора всяка година. Стига
Коментари Харесай

Учени работят по устойчиви на всички вируси човешки клетки

Вирусните болести основават проблеми на милиони хора всяка година. Стига се и до животозастрашаващи обстановки. Международен екип от учени желае да реши този проблем като сътвори устойчиви на всички вируси човешки кафези, оповестява онлайн изданието Engadget.

Какво би трябвало да знаем за грипа и по какъв начин можем да се предпазим

Как можем да предпазим себе си и своето семейство от грип?

Учени от института Wyss на Харвард и френската компания Cellectis към този момент повече от две години работят по амбициозния план. За да може да бъде осъществен, е нужно не просто да се "редактират " клетките, а да се основат напълно нови. След много първични компликации, в този момент наподобява, че планът може да се окаже вероятен.

НАСА има проект по какъв начин да пази хората от галактически вируси

Учени сътвориха "моливи " за редактиране на гени

Cellectis ще дава принадлежности за разработка на геноми, които учените на Wyss ще употребяват. Ще се създават новоразработени ензими, които да отстранен ненужни нуклеотиди, които създават аминокиселини за избрани протеини. Липсата им няма да разреши на вируси, които разполагат с тях, да могат да завладяват клетките и да ги употребяват, с цел да се копират.

Учените ще би трябвало да създадат към 400 000 промени в общо 20 000 човешки гена преди да реализират задачата си. Всяка смяна ще е обвързвана и с доста средства. В момента "пренаписването " на генома на един човек би коствало 30 млн. $. Затова учените са си сложили период от 10 години, с цел да осъществят плана и по-късно да могат да търсят способи за понижаване на цената. Дори и да е изцяло сполучлив, планът няма да отстрани изцяло вирусните болести. Той обаче ще понижи доста вероятността за заразяване и лекуването би трябвало да е по-лесно.

WADA не разрешава генномодифицирани спортисти

Революция: Премахнаха наследствена болест от ембрион

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР